Keihard de naam van je kat door de wijk schreeuwen, lief roepen, met het pak brokjes schudden. Natuurlijk, in eerste instantie ziet elke zoekactie er zo uit. Maar wat doe je als je je kat kwijt bent en dat niet helpt? Met deze tips vergroot je de kans dat jouw kattenbeest de weg naar huis weer vindt.

Direct actie ondernemen

Ik ben ooit een keer mijn kat kwijt geweest. Die kwam helaas niet meer terug. Hij was nooit zo snel en uiteindelijk was hij zelfs te traag met oversteken waardoor hij geschept is door een auto. Dat wil je als kattenvrouwtje natuurlijk nooit meemaken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste tips voor als je je kat kwijt bent. Want als je snel actie onderneemt, heb je kans dat je jouw pluizenbol weer snel kan knuffelen.

Mijn Jackie kwam niet meer terug. Maar als je deze tips volgt dan is jouw pluizenbol zo weer thuis!

Mijn Jackie kwam niet meer terug. Maar als je deze tips volgt dan is jouw pluizenbol zo weer thuis!

Als vermist opgeven

Heeft het roepen niet geholpen en ben je er na een dag nog van overtuigd dat hij de weg naar huis niet kan vinden? Geef je kat dan zo snel mogelijk als vermist op. Dit kan bijvoorbeeld bij de Dierenbescherming en Amivedi. Beide organisaties bieden een handig formulier wat je kan invullen. Amivedi heeft zelfs een kattenkleurenoverzicht, zodat je weet of je rood of cypersrood in moet vullen. Je voegt een duidelijke foto toe van je kat en dan weet je in elk geval zeker dat wanneer zij een kat vinden die voldoet aan jouw kenmerken, dat ze contact opnemen.

Spread the word!

Laat iedereen in je buurt weten dat jij op zoek bent naar je kat. Voor het geval ze het nog niet door hadden na je geschreeuw en rondjes met de brokjes, kan je ze hierop wijzen door posters op te hangen. Op de eerder genoemde websites kan je je eigen poster maken met een beschrijving en foto van jouw kat. Deze kan je door de brievenbussen van je buren doen, of ophangen in de supermarkt.

Alle tips op een rijtje

  • Chip je kat. In de categorie “open deuren”. Maar doe dit voordat hij kwijt raakt, dan weten ze tenminste dat hij bij jou hoort.
  • Het roepen van je kat kan je het beste ‘s avonds doen, als het stil is. Luister ook goed bij schuren en garageboxen.
  • Geef niet meteen op, want je kat zal niet meteen reageren, zeker niet als hij bang is of pijn heeft. Laat pauzes vallen tussen je roepactie, zodat je kan horen of hij miauwt.
  • Als je verhuisd bent, zoek dan ook in de omgeving van je oude woning. Hier heb ik meerdere malen mijn kat vandaan moeten halen, die vrolijk terug bleef lopen naar de wijk waar hij was opgegroeid.
  • Komt je kat normaal gesproken niet buiten? Maak dan een lokplek, waardoor je kat begrijpt dat hij bij het juiste huis is, mocht hij voorbij komen. Leg vieze gritkorrels uit de kattenbak neer en zet zijn favoriete speeltjes erbij. Ook de etensbak en drinkbak kunnen voor herkenning zorgen.
  • Duim! Ik duim met je mee.
Zo haalde ik mijn kat telkens op bij mijn oude huis. Dwars door de stad met je kat achterop. Genoeg bekijks!

Zo haalde ik mijn kat telkens op bij mijn oude huis. Dwars door de stad met je kat achterop. Genoeg bekijks!

Heb jij nog goede tips? Laat ze achter in een reactie!

Met dank aan de Dierenbescherming en Amivedi voor de goede tips op hun site.


Dit artikel is 6.402 keer gelezen | Geschreven door