Heb jij zo’n diva-kat waarvoor je dure speeltjes koopt die vervolgens in de hoek blijven liggen? Als jij thuis de enige bent die tegen het kattenspeelgoed trapt, heb ik wat tips voor je.

Rare vogel

Mijn Lola haalt haar neus op voor het rinkelende, pluizige speelgoed wat je vindt in de dierenspeciaalzaak. Ik had het kunnen verwachten toen ik haar bij haar vorige eigenaresse ophaalde en er rubberen rondjes bij kreeg. Die zaten bij speelgoed van haar zoon, maar Lola had ze zich toegeëigend. Ze apporteerde ze zelfs! De standaardspeeltjes laten haar dus niet spinnen van geluk, maar van de volgende items raakt ze dolenthousiast! Ze speelt, springt en gooit ermee (!) en sleept het mee naar haar kussen. Wil je ook je kat zien spelen en ben je het zat om over die ongebruikte plastic balletjes te struikelen? Probeer dit dan eens.

Tasjes

Welke vrouw houdt nu niet van tassen? Precies! Als je poezenbeest net zo’n diva is als de mijne, dan zal ze er geheid met dit item vandoor gaan. De tasjes die ik bedoel zijn van die opvouwtasjes. Het leuke ervan is dat ze in allerlei soorten en kleuren te verkrijgen zijn, dus je kan ze ook nog laten matchen met je interieur. Zo heeft Lola bijvoorbeeld deze aarbeienversie, waar ze dol op is. Overigens matcht dat voor geen meter met mijn interieur, maar het is wel leuk.

Te koop bij: villarisa.nl

Te koop bij: villarisa.nl

Glimmende lintjes (of je oorbellen)

Lola is gek op alles wat glimt. Een cadeaulintje doet wonderen, ze schiet er meteen op af. Het enige nadeel is dat ik geen oorbellen of ketting op de tafel moet leggen, want ook dat vindt ze reuzeinteressant. Best vervelend als je in de ochtend een uur lang op de grond ligt, op zoek naar je oorbel. Maar buiten dat; het is simpel. Zeker rond je verjaardag of Kerst, wanneer glimmende lintjes in overvloed aanwezig zijn, en succes is gegarandeerd.

Kinderknuffels en vingerpoppetjes

Bij onder andere Ikea verkopen ze super schattige kleine knuffels. Vingerpoppetjes in de vorm van een paard, kleine koetjes of muisjes, je kan het zo gek niet bedenken. Deze knuffels zijn zacht en licht om mee te gooien, precies zoals jouw kat leuk zal vinden. Hier is het in ieder geval een grote hit. Ze staan ook nog eens schattig in je huis!

Lola en haar favoriete knuffels

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kat?


Dit artikel is 3.865 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door