Wanneer je helemaal gek bent van katten dan heb je ten eerste een kat, dan hou je ten tweede van alles wat met katten te maken heeft en dan kijk je ten derde graag films over katten. Op zoek naar wat inspiratie? Hieronder vind je de leukste kattenfilms in de meest uiteenlopende categorieën!

Tom & Jerry

tom-and-jerryIedereen kent het wel… Tom en Jerry is een populaire Amerikaanse tekenfilmreeks die volledig draait om de kat Tom en de muis Jerry. In de korte filmpjes doet Tom verwoede pogingen om Jerry te pakken te krijgen. Het gaat er soms hard aan toe. Toch lijken de twee ook af en toe goed met elkaar op te kunnen schieten.

 

De Aristokatten

de aristokattenWalt Disney is geestelijk vader van De Aristokatten. In Parijs geeft een aardige, excentrieke miljonaire al haar bezittingen aan Duchess en haar drie kittens. Ze wil dat haar bezittingen naar haar katten gaan, omdat ze zelf geen familie heeft. Butler Edgar had verwacht dat hij alles zou erven en is boos. Hij katnapt de katten, waarna een groot avontuur volgt…

 

 

Cats & Dogs

cats-and-dogs-filmDe komische actiefilm Cats & Dogs is een film over honden en katten die een geheime oorlog met elkaar voeren. Hierbij maken ze gebruik van de meest moderne communicatiemiddelen en technische snufjes. Dit alles vindt plaats zonder dat de baasjes het weten.

Professor Brody werkt aan een vaccin dat alle menselijke allergieën voor honden moet neutraliseren. De katten willen er echter voor zorgen dat alle mensen allergisch worden voor honden. De witte kater Mr. Tinkles is het boze brein achter al het kattenkwaad. Hondje Lou doet zich voor als een geheim agent, maar struikelt daarbij over zijn eigen pootjes. Wie is er slimmer? De kat of de hond?

 

Garfield

garfield-filmDe Amerikaanse 3D animatiefilm Garfield is voorzien van live filmbeelden. Dat betekent dat je naar een combinatie van digitale animatie en echte acteurs kijkt. De film is gebaseerd op de gelijknamige strip van Jim Davis.

Garfield heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een comfortabele stoel, een vriendelijk baasje en krijgt regelmatig een bordje lasagne voorgeschoteld. Maar dan komt zijn baasje thuis met een hondje, genaamd Odie. Garfield is vastbesloten om Odie te lozen. Wanneer Odie echter in handen valt van een misdadiger, doet hij er toch alles aan om hem te redden.

 

De Gelaarsde kat

de-gelaarsde-katDe film De Gelaarsde Kat maakt onderdeel uit van de filmreeks Shrek en het verhaal omvat het sprookje van de Gelaarsde Kat. In deze film zijn de personages in 3D opgesteld.

De Gelaarsde Kat probeert zijn naam te zuiveren van een bankroof in San Ricardo. Als hij hoort dat Jack en Jill in het bezit zijn van enkele magische bonen, wekt dat zijn interesse. Hij is echter niet de enige die de bonen probeert te bemachtigen.

Homeward Bound

homeward-bound-filmKlaar voor een spannende avonturenfilm? Kijk dan Homeward Bound. Hierin wordt gebruik gemaakt van echte dieren. Het is een productie van Walt Disney. In dit verhaal komen de belevenissen van Nestor de Golden Retriever, Mazzel de Amerikaanse bulldog en Sissy de Himalayakat aan bod. De drie dieren zijn achtergelaten bij familie op een boerderij, maar proberen gezamenlijk naar huis terug te keren. Tijdens deze reis van Californië naar San Fransisco beleven de drie ongelooflijk veel avonturen.

 

 

Minoes

Minoes-filmDe Nederlandse film Minoes is een verfilming van het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt. Het verhaal draait om de poes Minoes die op een dag in een vrouw veranderde. Ze houdt er nog steeds van om te spinnen, te krabben en kopjes te geven.

Tibbe is een journalist die op het punt staat om ontslagen te worden, omdat hij geen spectaculair nieuws vergaart. Wanneer Minoes en Tibbe elkaar leren kennen en Minoes voor Tibbe allerlei interessante nieuwtjes heeft, neemt Tibbe haar als assistente aan. Op deze manier kan hij zijn baan behouden. Wanneer Minoes op een dag een groot geheim ontdekt, dreigt Tibbe alsnog ontslagen te worden.

 

Manglehorn

manglehorn-filmDe film Manglehorn draait om een wat oudere, gewone man, genaamd A.J. Manglehorn. Deze slotenmaker woont in een klein dorpje samen met zijn kat. Hij verzorgt zijn zieke kat met alle liefde, praat elke vrijdag met de lokale bankbediende en eet iedere dag in hetzelfde restaurant. Er is echter meer aan de hand met Manglehorn: deze man kan het niet verkroppen dat hij zijn grote liefde veertig jaar geleden liet schieten voor een criminele daad.

 

 

 

Kat

kat-filmDe spannende horrorfilm Kat bezorgt je de rillingen. De film vol kattenkwaad is gebaseerd op een Deense bestseller waarin rechtenstudente Maria na een uit de hand gelopen séance wordt geconfronteerd met een aantal vreselijke moorden in haar buurt. De recherche ontdekt dat alle moorden met Maria te maken hebben. Maria overtuigt zichzelf ervan dat haar kat bezeten is van een demonische kracht. Lukt het haar om dit monster op tijd te stoppen?

 

 

Cat’s Eye

cats-eye-filmStephen King schreef ooit drie korte verhalen waar Cat’s Eye op gebaseerd is. In deze horrorfilm vervult een zwerfkat een belangrijke rol. Hij is getuige van diverse aparte en meeslepende gebeurtenissen in de levens van drie verschillende mensen in New York, Atlantic City en Wilmington. Richard Morris doet een poging om te stoppen met roken. Professionele gokker Cressner waagt zich aan een dodelijke weddenschap. Amanda wordt bedreigd door een trol. Deze drie losstaande verhalen worden dankzij de kat op een bijzondere manier aan elkaar gelinkt.

 

Pak de popcorn er maar vast bij. Ga lekker languit op je bank zitten met je kat erbij en geniet van de kattenfilms die wij voor je geselecteerd hebben. Heb jij nog een mooie toevoeging voor onze lijst? Laat het Cattish dan weten in een reactie hieronder.


Dit artikel is 8.716 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door

Over de auteur

Delft. 1985. Schrijven. Passie. Theater. Reizen. Boeken. Liedjes. Nieuwsgierig. Blogs schrijven voor onder meer: Klik Proces Klik Proces Sollicitatiehulp Jobbird ManMag Doei.