Oorbellen hoef ik niet op tafel te leggen, laat staan een elastiekje. Nieuwe gympen? Die zet ik meteen achter gesloten deuren, om de veters te beschermen. Help, mijn kat heeft mijn huis overgenomen!

Huisregel 1: Als je bij mij komt eten, leg eerst even de tijdschriften weg!

Lola is zo’n kat die overal wil liggen, dat is met name overal waar ik haar niet wil hebben. Ze heeft twee prachtige uitkijkkussens in de vensterbank liggen, waar ze in het zonnetje kan gaan liggen genieten met uitzicht op de hele straat. Daarnaast heb ik een houten kratje voorzien van een zacht deken, waar ze eerst ook altijd op lag toen het nog op de bank lag. Voordat ze er halen in had getrokken, zeg maar. Maar ook dat kratje kan haar niet genoeg bekoren, want Lola wil liggen waar zij wil. Zo wil ze liggen bovenop de leuning van mijn oor fauteuil, waar nu talloze halen in zitten. Ze wil liever haar nageltjes zetten in het nieuwe – dure – kleedje op de bank. Of op de eetkamerstoelen, die voorzien zijn van een kussen en continu bedekt zijn met een witte deken van kattenharen. Om dit tegen te gaan, leg ik tijdschriften op de zitkussens, zodat ze er minder snel op gaat liggen.

Het unieke moment dat ze wél even in het kistje ging liggen heb ik direct vastgelegd.

Het unieke moment dat ze wél even in het kistje ging liggen heb ik direct vastgelegd.

Huisregel 2: Sluit alle ramen en deuren.

Met Lola in huis moet ik uitkijken wanneer ik welk raam open zet, want als het even kan wurmt mevrouw zich erdoor naar buiten. Daarom zit de deur van mijn slaapkamer en kledingkamer standaard dicht, en controleer ik vijf keer of ze toch niet naar binnen is geslopen voor er een raam open gaat. Want ze is al vaker dan eens ontsnapt via het slaapkamerraam! De prachtige openslaande deuren naar de tuin toe zitten in de zomer altijd dicht, want je raadt het al…

Huisregel 3: Let niet op het speelgoed.

Omdat Lola als binnenkat wel graag haar energie kwijt wil, heb ik een scala aan knuffeltjes en speeltjes voor haar. Dit ligt dwars door het huis heen. Dus een opgeruimd huis gaat maar tot een bepaalde hoogte, want miss Lola wil wel haar speelgoed kunnen zien. Ik rijg ’s ochtends regelmatig een vingerpop in de vorm van een koe of paardje aan mijn teen. Want zoals je eerder hebt kunnen lezen in ‘Help, mijn kat vindt kattenspeelgoed saai. De alternatieven!’ voelt ze zich ook nog eens te goed voor normaal kattenspeelgoed.

Lola en haar favoriete knuffels
Herken jij dit en heb jij ook speciale huisregels die zijn afgestemd op je kat?


Dit artikel is 5.185 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door