10 vragen aan – Ilse

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Ilse de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

0

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

18, ik ging samenwonen en mijn vriendin had net een nestje bij haar poezen gehad. Ze vroeg me of ik belangstelling had om een katertje te adopteren, toen in ging kijken was in met een verliefd. Ik heb 16 jaar van Daan mogen genieten, hij is pas overleden en we zijn nu op zoek naar twee nieuwe kittens.

Hoe heet je kat/heten je katten?

– Daan (pas overleden), een stoere korte naam voor een trotse dominante zwarte later.
– Phoebe (al een aantal jaren overleden), een meisje op en top, heel zachtaardig en onderdanig. Ze had een moeilijk leven achter de rug, was een zwerfkatje met een nestje op jonfe leeftijd, maar heeft haar laatste jaren bij ons mogen slijten.

Wat is hun favoriete speeltje?

Een paars muisje met een staart die knisperde, hebben we aan een touwtje gevonden en speelden we vaak mee.

..en hun favoriete speelplek?

Door het hele huis racen.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Niet dat ik de haren zag, want Daantje was helemaal zwart en ik draag veel donkere kleding, maar ik twijfel of ik zonder haren de deur uit ging.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Maakt-niet-uit-kat(ten) – als ze maar lief zijn tegen ons en elkaar.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Aan het voeteneinde van mijn bed of in de hoek van de bank. De hadden verder niet echt vaste plaatsen waar de lagen, hoewel Daan voordat hij overleed veel in de vensterbank ging liggen.

Zacht voer of brokjes?

De hebben altijd brokjes, daarnaast gaf ik ze 1x per week een maaltijdzakje vlees. Voorkeur kwa merk hadden ze niet zolang ze zelf maar mochten kiezen welke smaak, door een aantal zakjes vlees te presenteren en het zakje waar ze het eerst heen liepen kregen ze dan. Volgens mij vond Daan de smaak Konijn het lekkerst en Rund het minst lekker.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Ze zeggen wel eens dat honden baasjes hebben en katten personeel, dat klopt volgens mij wel. Maar het belangrijkste is volgens mij de kat met respect te behandelen en je altijd af te vragen wat je prettig zou vinden als de rollen omgekeerd zouden zijn.

20160201_171611-e1466426753328

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.988 keer gelezen | Geschreven door