In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Jody de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

1

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Het is een paar jaar geleden, december 2013, toen ik thuiskwam en er een ineens een poes in ons huisje zat! Mijn man en ik hadden het er wel eens over gehad, maar nog geen concrete plannen gemaakt. Mijn man kwam onze poes tegen via een advertentie in de buurt en nam haar mee. Ze lag zo stil (en bang) in een hoekje dat ik eerst dacht dat ze nep was!! Na een halfuurtje liep ze al langs mijn benen terwijl ik aan het koken was.

Hoe heet je kat/heten je katten?

De vorige baasjes hadden haar een naam gegeven die we niet konden onthouden. We hebben haar als Poek gedoopt, maar we noemen haar ook wel Konijn (ze huppelt als een konijn de trap af) Koningin ( haar wil is wet), Monster (vanwege haar tanden/klauwen tijdens het spelen), Lalala (randomness) en Mening (als ze aan het mauwen is).

Wat is hun favoriete speeltje?

Mijn elastiekje: hij is zwart en leeft nu al 2 jaar onder haar klauwen. Als we soms aan het uitslapen zijn, dan komt ze met het elastiekje naar boven gehuppeld om aan te tonen dat we eruit moeten.

Daarnaast hebben we een stokje met veren waar ze helemaal wild van wordt! Rondjes rennen, in de lucht springen.

Ook heeft ze een speelgoedmuisje waar ze weleens mee speelt. Lekker klauwen, in haar bek doen en met haar achterpoten het beestje wegsmijten.

..en hun favoriete speelplek?

Ze vindt het fijn om op het tapijt te spelen want daar heeft ze meer grip.

Daarnaast houdt ze erg van op de balkon te zitten en te gluren naar alles en iedereen. Dit noemen we de neighborhood-watch.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Een dag zonder poezenhaar is een dag dat ik mij niet kan heugen! Ik doe er niet veel tegen want ik vond het niet echt vervelend en anders blijf ik bezig. Dan gooi ik liever mijn energie in om het beestje te knuffelen en met haar te spelen!

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Een maakt-niets-uit-kat, al heb ik wel de voorkeur om liever geen naakte kat te hebben. Kunnen zeker lief zijn, maar ik vind ze een beetje creepy. Ook is mijn voorkeur dat de kat niet perse een schootkat moet zijn.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

  • Op de bank, als niemand er op zit
  • Op mijn gehaakte deken
  • Op zolder, totdat ze merkt dat we wakker zijn en dan komt ze snel naar beneden
  • Op de zitzak
  • Op de stoel

Ze is overal wel een keer te vinden als we haar zoeken op deze plekken. Waarom weten we niet, maar zolang zij ze prima vindt, vinden wij dat ook!

Zacht voer of brokjes?

Brokjes! Zacht voer wilt ze niets van weten. Brokjes wordt ze wild van! Ook haar snoepjes zijn snoep-brokjes. Maar soms geven we haar ook een zalm-stick

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Elk kat is anders en heeft een eigen manier van doen. Kijk daar goed naar en probeer daarnaar te luisteren.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.903 keer gelezen | Geschreven door