Pokémon Go is momenteel helemaal booming. Zelf ben ik er ook verslaafd aan. Als kattenliefhebber wil je natuurlijk het liefst de katachtige Pokémon verzamelen. Ik heb de schattigste en stoerste katachtige Pokémon beschreven die in de Pokémonwereld bestaan en die je kunt vangen in Pokémon Go. Gotta catch em all!

Generatie 1 Pokémon – Meowth

meowthIk ben Meowth een paar dagen geleden onderweg naar werk tegengekomen en ik heb hem met succes gevangen. Blij! Meowth is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Deze Pokémon staat ook bekend als de pratende kat en lid van team Rocket in de Pokémon serie, de slechterik die keer op keer Pikachu op creatieve wijze probeert te stelen. Meowth’s bekende Team Rocket slogan staat bij iedere diehard Pokémon fan in zijn of haar geheugen gegrift: Team Rocket is sneller dan het licht, Meowth ogen dicht! Deze kat schakelt zijn tegenstanders uit met zijn scherpe nagels en is geobsedeerd door glinsterende muntjes. Daarnaast bezit deze Pokémon over een goud sieraad op het voorhoofd.

Generatie 1 Pokémon – Persian

PersianPersian is de geëvolueerde vorm van Meowth. Het is een elegante en temperamentvolle Perzische kat. Met de 6 gevoelige lange snorharen voelt hij of zij zijn omgeving nauwkeurig aan en wordt de omgeving afgetast. Zijn klauwen zijn net als messen en schakelen elke tegenstander uit. Deze Pokémon communiceert met zijn staart en geeft zo precies aan wat hij of zij wil. Op het voorhoofd heeft deze katachtige Pokémon een rood sieraad.

Generatie 1 Pokémon – Mew

mewDeze katachtige Pokémon is über cute en een echte ‘deze moet ik hebben’ Pokémon. Met zijn schattige uiterlijk en zachte mauwtjes verovert deze Pokémon jouw trainershart. Mew is een psychic Pokémon, heeft telepathische gaven en bezit de genen van alle Pokémon. Dit vliegende katje kan zich onzichtbaar maken en is razendsnel. Een zeer bijzondere Pokémon om toe te voegen aan jouw Pokémonteam. Met Mew heb je een winnend team!

Generatie 1 Pokémon – Mewtwo

mewtwoDeze badguy is het tegenovergestelde van Mew en is één van de krachtigste en angstaanjagende Pokémon. Mewtwo is gecreëerd in een Pokémon lab en bezit het DNA van Mew. Mewtwo probeert in de Pokémon films en in de series de wereld te veroveren uit wraak. Het is een psychic Pokémon die iedereen op zijn pad met zijn telepathische gaven uitschakelt. Net zoals Mew is Mewtwo één van de bijzonderste Pokémon in Pokémon Go, die zeer moeilijk te vangen is. Ik ben Mew en Mewtwo helaas nog niet tegengekomen, maar het is een droom om deze twee katachtige Pokémon te vangen.

Generatie 2 Pokémon – Espeon

espeonDeze super elegante en mysterieuze psychic kat is erg loyaal naar zijn of haar trainer. Espeon is een schoonheid om te zien. Espeon heeft een lavendelkleurige vacht, paarse ogen, een rood diamantje op het voorhoofd, grote oren, minipootjes en een tweedelige staart. Deze Pokémon beschermt zijn of haar eigenaar met telepathische powers tegen gevaar. Een must-have kat Pokémon.

Generatie 2 Pokémon – Sneasel

Deze deugniet is een ice/dark Pokémon en is een kruizing tussen een kat en een wezel. Sneasel is te
herkennen aan zijn of haar grote klauwen, zwarte vacht, witte Sneaselpoten, roze/rode veren en twee gouden sieraden. Dit pittige katje schakelt andere Pokémon uit met zijn of haar scherpe klauwen, inner focus of keen eye. Op z’n tijd houdt Sneasel van een Pidgey eitje en steelt hij of zij deze uit een Pidgey nest. Een match made in Pokémonheaven met de ondeugende trainers onder ons.

Generatie 3 Pokémon – Skitty

Skitty is too adorable. In 2 woorden bij het zien van deze Pokémon: cuteness overload! Dit kleine roze katje laat de tegenstander verliefd op hem of haar worden door de snoezige skittyuitstraling (kracht cute charm). Skitty is stapel gek op bewegende voorwerpen en om deze na te jagen. Daarnaast vindt Skitty het heerlijk om zijn of haar eigen staart na te jagen, wat kan leiden tot duizeligheid. Skitty’s vertrouwen is wel moeilijk te winnen. Eenmaal het vertrouwen gewonnen van dit katje? Dan zal Skitty voor altijd bij je blijven. Een echt ‘aaawww’ momentje bij het zien van deze Pokémon. De geëvolueerde vorm van Skitty is een Delcatty, natuurlijk ook met een uiterlijk die je doet smelten.

Generatie 3 Pokémon – Zangoose

Deze stoere Pokémon is voor de echte badass Pokémon trainer. Zangoose is een kruising tussen een kat en een fred. Het battelen stroomt door de aderen van deze Pokémon. Zijn gevaarlijke en koele blik bezorgt de tegenstander kippenvel. Daarnaast verslaat hij de andere Pokémons met zijn grote en zeer krachtige klauwen. Een onoverwinnelijk battle maatje voor de Pokegym.

 

*De katachtige Pokémon van generatie 2 en 3 zijn nu nog niet te vangen in Pokémon Go. Daarnaast bestaan er nog veel meer katachtige Pokémon, die je hier kunt ontdekken. Binnenkort komt er een nieuwe versie van Pokémon Go met een uitbreiding van de Pokémon. Kijk voor meer informatie op de officiële Pokémon Go site of Pokémon Go Nederland/ Pokemon Go Nederlandse Fans site.

Welke katachtige Pokémon ben jij tegen gekomen en heb jij gevangen in Pokémon Go? Deel het met ons!


Dit artikel is 11.912 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Grote liefde voor katten, schrijven, muziek, koken&eten, psychologie, films en reizen.