In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer michiel de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

nu 1, voorheen alle katten van de buurt

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

3 Jaar of nog jonger. We hadden een noorse boskat nog voordat die naam bekend was in nederland. Ze waakte ook een beetje over mij, een heel statige poes met tijgerstrepen en wilde haren de naam was dus tijger.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Daisy, ze is als gezegd in het dierenasiel een lieve vriendelijke dame naar zowel mensen als dieren, ze zit graag bij me op schoot ze is in de avond het meeste speels en heeft dan gekke kuren (komt denk ik door de jachtinstinct)Het enige kattenkwaad is dat ze alles lust wat maar gekookt of rauw op het aanrecht of op mijn bord ligt. Hoe zou jij zijn als je alle prullenbakken moest afstruinen om in leven te blijven?

Soms geef ik haar een stukje worst die ze dan om het te bereiken met haar mond haar nageltjes een beetje in mijn hand zet voor steun. Wat ik ook leuk vind omdat zij de eerste poes is die ik bezit, ze haar voorpootje een beetje laat hangen, echt een dametje! (Maar ook een schobbejak)

Wat is hun favoriete speeltje?

Een hengel met veertjes en alles wat maar bewegen kan (stuiterballetjes, muisjes en propjes papier, hele broden vinden hun weg van het aanrecht)

..en hun favoriete speelplek?

Onder mijn bed slaat ze haar nagels uit aan het matras om zichzelf op haar rug voort te bewegen, de onderste (nu) lege ruimte van dressoir waar ze kan vissen naar het verenhengeltje (voor de laserpen is zij te slim ze weet dat ik het doe) eigenlijk alle plekken van het huis (klaarblijkelijk een binnenkat).

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Natuurlijk niet! Ik heb er 1 in mijn neus terwijl ik dit typ ((Ik ben zelfs blij als ik een grijze haar vind ter afwisseling van al die witte, de ruiperiode is in Thor’s naam gelukkig voorbij))

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Ik hou van alle katten, mijn voorkeur is wel de pers (zonder platte neus) met haar lieve karakter of de Noorse boskat met zijn oerachtige charisma. Toch koop ik liever een asielkat omdat ik geen voorstander ben van fokken, er worden ziektes in de genen mee naar voren gekweekt, ik kan het mis hebben, maar dat is mijn mening.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Overdag op mij, s’nachts naast mijn gezicht.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes en plofkip en konijn.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Laat je kat niet alle dagen of nachten buiten in de sneeuw bivakkeren, ja ze hebben een vacht, maar kom op, ze hoeven geen hondenleven te leiden. Zelfs een boerderijkat heeft nog een warm plekje in de stroschuur!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.869 keer gelezen | Geschreven door