Waarom zou ik een kattencafé bezoeken? Ik heb immers zelf drie katten, die me continu gezelschap houden. Nou, door Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch ben ik om. Superleuk voor iedereen die van katten houdt!  

Beetje sceptisch

Op uitnodiging van mijn dierenarts, die het kattencafé sponsort, toog ik naar Den Bosch voor een high tea bij Kattenparadijs Mispoes. Heel nieuwsgierig, maar ook een beetje sceptisch. Tig katten bij elkaar zetten in één ruimte, met de hele tijd mensen om zich heen die willen knuffelen, spelen, foto’s maken enzovoorts. Ook mensen die zelf geen katten hebben en dus niet snappen hoe katten in elkaar steken. Is dat niet heel erg zielig? Kunnen die katten het onderling wel met elkaar vinden? Kunnen ze zich ook terugtrekken als ze moe zijn of daar behoefte aan hebben? Kunnen ze wel gelukkig zijn in zo’n café? Met enige bedenkingen startte ik mijn bezoek aan Mispoes.

Gezellig pand

Het gezellige pand ligt in het stadscentrum van Den Bosch. Ideaal dus om een bakkie te doen, als je een dagje uit bent. Je komt binnen in de ruimte waar ook de keuken en het toilet is. Vervolgens ga je door een tweede deur en dan kom je in de ruimte waar de katten zijn, inclusief een serre, waar de katten naar buiten kunnen. Overal staan tafeltjes met stoelen of bankjes, waar je kunt genieten van een kopje koffie met gebak of een lekkere lunch. Of, in mijn geval, van een high tea. De aankleding van de tafel scoorde in elk geval punten bij mij.

Mispoes4

Goed doordacht concept

Al pratende met eigenaresse Marloes merkte ik dat ze heel goed heeft nagedacht over het concept van haar kattencafé, waarbij het welzijn van de katten voorop staat. Tijdens mijn bezoek was het café nog niet officieel geopend en waren de katjes pas net gearriveerd. Ik kon goed merken aan Marloes dat ze het erg spannend vond hoe het de katten zou bevallen in hun nieuwe ‘paradijs’ en dat ze oprecht begaan is met het welzijn van ‘haar’ katten. In samenwerking met kattengedragsdeskundigen en dierenasielen zijn de katten nauwkeurig geselecteerd op karakter en gedragseigenschappen, zodat de kans groot is dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Na sluitingstijd kan Marloes via camera’s checken of alles goed gaat. Verder betaalt iedere bezoeker €3,- entree, een bijdrage aan de verzorging van de katten. En zijn er spelregels waar iedereen zich aan moet houden.

Ik heb me vergaapt aan alle kattenfaciliteiten, om ze zo maar even te noemen. Mijn katten zouden jaloers zijn hoor. Aan slaap-, klimplekken en speeltjes ontbreekt het de Mispoes katten niet, dat heb ik met eigen ogen gezien. Ook zijn er voldoende hoge plekken waar ze zich terug kunnen trekken en zelfs een plek, waar ze zich helemaal kunnen terugtrekken van de bezoekers. Ik werd al snel enthousiaster…

Mispoes5      Mispoes6

Meet the ‘Mispoes’ katten

Onder het genot van heerlijke thee, zoet en hartig lekkers en leuk gezelschap, maakte ik kennis met de Mispoes katten. De meest nieuwsgierige katten komen vanzelf langs om eens te bekijken wat er zich allemaal afspeelt. En zijn ook niet vies van een spelletje. Tja, mijn thee werd al snel koud omdat ik het té leuk vond om met de katten bezig te zijn. Vooral omdat je echt kunt zien dat de katten het ook fijn vinden en op hun gemak zijn (terwijl ze er dus pas een paar dagen waren!). Ik had al snel een favoriet: de witte Cleo. Zij was werkelijk niet bij de bezoekers weg te slaan en met haar witte verschijning een echte deftige dame.

Mispoes3

Maar de andere katjes zijn natuurlijk niet minder lief. Elke kat heeft zo zijn eigen karakter, dat is nu juist het leuke van katten. Hier nog een paar pláátjes van Mispoes katten, die ik fotografeerde. Daar word je toch blij van?

Mispoes7     Mispoes1

Kattenspulletjes, en meer

Mispoes verkoopt ook allerlei ontzettend leuke kattenspulletjes, die je niet zo snel in winkels ziet liggen. Erg leuk voor de diehard-kattenfan! Verder is het café mooi aangekleed met allerlei vintage spul, dat je ook kunt kopen. Wie weet, waar je dus allemaal mee naar buiten komt, haha.

Zal ik het licht uitdoen?

Die middag bij Kattenparadijs Mispoes is echt voorbij gevlogen. Wat heb ik genoten! De combinatie van lekker eten en drinken (onder andere zelf gebakken red velvet cake, yummie) met de gezelligheid van ronddartelende katten, is toch wel erg speciaal. Ik kon er geen genoeg van krijgen en hoefde nog net niet het licht uit te doen. Met nog één knuffel voor Cleo… Maar niet de laatste, want ik kom zeker terug!

Mispoes8

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over Mispoes (en maak kennis met alle katten). Woon je niet in de buurt van Den Bosch? Geen nood, er zijn nog meer kattencafé’s in Nederland, bijvoorbeeld Kopjes in Amsterdam en Op z’n Kop! in Groningen. Deze heb ik niet persoonlijk bezocht, maar zijn vast ook heel gezellig!


Dit artikel is 7.175 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door

Over de auteur

Gezellige tekstschrijver / communicatieadviseur / blogger / kattenvrouwtje met een bourgondische lifestyle. Helpt je met tekst, advies en training om beter te communiceren: www.caenencommunicatie.nl. Gek op: schrijven, katten, reizen (naar US en UK), Disney, lekker eten, Netflixen, lachen en vooral: genieten van wat er NU is, carpe diem!