Ik verwen mijn kat, Teigetje, graag met kattenspeeltjes. Helaas speelt hij er haast nooit mee. Heb ik al dat geld voor niets uitgegeven?

Teigetje verveelt zich

Meestal kan Teigetje al zijn energie buiten kwijt. Af en toe zie ik hem langs rennen of heel spannend op een blaadje afsluipen. Maar als het regent, blijft Teigetje liever binnen en gaat hij zich vervelen. Meestal miauwt hij eerst zielig en valt dan een meubelstuk aan. Vooral de nieuwe poef moet kapot.

Als hij zo’n bui heeft, probeer ik hem af te leiden met een speeltje. Dat is helaas moeilijk. Muisjes interesseren hem niet, met hengels speelt hij maar even en na een halve minuut is hij daar ook alweer op uitgekeken. Een balletje vindt hij ook niet leuk. Ik word er hopeloos van.

Een speeltje dat hij wel leuk vindt

Op een dag rende hij zelf door de kamer achter iets aan. Het bleek een leeg plakbandrolletje te zijn. Hij was er net zo lang mee bezig, tot hij uitgeput op de bank in slaap viel. Ik ontdekte toen dat de favoriete speeltjes van mijn kat helemaal niets kosten.  

Gratis speeltjes die Teigetje ook leuk vindt

Een plakbandrolletje is niet het enige gratis speeltje waar mijn kat graag mee speelt. Ook deze speeltjes vindt hij erg leuk:

Teigetje met zijn speeltjes

  • Propjes van papier. Een papieren propje aan een touwtje vindt hij ook interessant.
  • Boekenlegger of een ander langwerpig stuk papier. Ik schuif het onder de bank of een deur door en Teigetje gaat uit zijn dak.
  • Een clipje van het brood. Clipjes verstopt hij het liefste onder de deurmat. Vervolgens probeert hij op zijn rug het clipje weer onder de deurmat vandaan te halen.
  • Mij: Ik blijf één van de favoriete speeltjes van mijn kat. Soms ligt hij ergens op de loer en laat hij mij schrikken, andere keren rent hij keihard voor me weg alsof ik een monster ben.

Samen spelen

Mijn kat houdt het meest van samen spelen. Hij miauwt vaak om aandacht tijdens een speelse bui. Vaak is dat helaas ‘s ochtends en dan moet ik naar mijn werk. Als ik de tijd heb, dan vind ik het heerlijk om hem te vermaken. Teigetje vindt het bijvoorbeeld leuk als ik het plakbandrolletje naar hem toe rol en dan slaat hij het weer met zijn poot naar mij toe.

Door een speeltje te kopen, hoop ik dat Teigetje zich er een tijd zelf mee kan vermaken. Maar ik heb ontdekt dat als mijn kat zich verveelt, het een waardevolle kans is om samen te spelen en onze band te verbeteren.
Waar speelt jouw kat graag mee? Laat het hieronder weten.


Dit artikel is 5.238 keer gelezen | Geschreven door