Een kattenreismand bevat vaak meer dan een kat: een kussentje, snoepjes, een bakje water. Soms is er daardoor nauwelijks plaats voor waar de mand echt voor is bedoeld: de kat.

In de gevallen waarbij de kat naar de kattentrimster komt – in plaats van andersom – dragen de liefdevolle handen van de eigenaar de kat vrijwel altijd in een reismandje naar de trimsalon. Ik heb alle soorten reismandjes voorbij zien komen: rieten, kunststoffen, kartonnen en katoenen reismandjes. Bijna altijd ligt daar een kussentje in, soms dun, soms extra dik.

Nickey reist in luxe

Noorse Boskat Nickey is een nieuwe klant en zijn personeel neemt hem mee naar mijn trimsalon. Ze brengt hem in een grote, witte, kunststof reismand met metalen rooster. Die is niet erg bijzonder; daarvan gaan er dertien in een dozijn zogezegd. Wel bijzonder is de inhoud.

Uiteraard is Nickey het belangrijkste onderdeel van de inhoud, maar zijn personeel vindt een comfortabele reis heel belangrijk. Nickey krijgt niet alleen een dun handdoekje om op te liggen, maar heeft ook een super sized groen-zwart gestreept beddenkussen tot zijn beschikking. Daar zinkt hij bijna helemaal in weg. En mocht dat nog niet zacht genoeg voor hem zijn, dan is daar nog een zacht, vrolijk, roze doekje overheen gedrapeerd!

Keizer Nickey

Als een keizer vertoeft Nicky op zijn hoge zetel in zijn reismand. Hij stoot nog net niet zijn kop tegen het plafond, maar volgens mij kan hij zijn kont nauwelijks keren. Hij kijkt wat afwachtend naar de nieuwe omgeving, al is dat wat lastig met zijn ene oog dat is aangetast door staar.

Nickey wil zijn zachte zetel liever niet inruilen voor een harde trimtafel, maar daar weet ik wel raad mee. Zo’n dik kussen heeft naast comfortabel liggen nóg een voordeel: met gemak en zonder stress trek ik het kussen mét de kat erop zo uit zijn mand!


Dit artikel is 3.983 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Ik heb altijd katten gehad en vind ze fascinerend. Daarom ben ik in 2012 mijn bedrijf Prachtkat gestart. Het doel daarvan is het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dat doe ik o.a. met kattengedragsadvies, trimmen bij de kat thuis zonder narcose en voorlichting te geven over gedrag en vachtverzorging. Ooit ben ik begonnen als onderwijzeres en nu vind ik het leuk om kinderen (en volwassenen) in contact te brengen met katten (en andere dieren) om ze te leren en zelf te laten ervaren wat een dier is en hoe hij leeft. Dit d.m.v. het geven van dierenlessen bij bijvoorbeeld een kinderboerderij. Zelf heb ik twee Maine Coons en schrijf ik een column in 't Is Coontime.