Via Etrias.nl mocht ik een item uitkiezen om te reviewen. Ik koos voor een drinkfontein, want die zijn erg populair en móest ik dus uitproberen!

Drinkfonteinen moeten katten motiveren om meer te drinken, omdat het water zuurstofrijk en vers blijft. Daarom koos ik ervoor om er een uit te proberen, toen ik via Etrias.nl een item mocht uitkiezen om te beoordelen.

drinkwell

Drinkwell Drinkfontein

Ik was super exited toen ik bij Etrias.nl iets mocht uitzoeken om over te schrijven. Deze webshop kende ik nog niet. Op de site is een groot assortiment dierenartikelen te vinden.

Al een tijdje was ik aan het overwegen om een drinkfontein aan te schaffen en mijn oog viel op een exemplaar van Drinkwell. Mijn katten drinken graag uit de kraan, een fontein kan hiervoor een goede vervanging zijn.

Om de Drinkwell fontein te reinigen, is er een borstelset verkrijgbaar en er moeten filters in om het water vers te houden. Ik besloot deze bij mijn bestelling te voegen.cattish

 

Praktische informatie:

  • De Drinkwell fontein is verkrijgbaar in drie formaten: mini, origineel en platinum. Ik koos voor medium;
  • Ongeveer eens per maand moeten de filters vervangen worden;
  • Watercapaciteit originele fontein: 1,5 liter;
  • Geschikt voor katten of een hond;
  • Koolstofwaterfilter;
  • Afwasmachinebestendig;
  • Te reguleren waterstroom.

Surefeed

Levering, design en werking

Mijn complimenten, de Drinkwell fontein werd vlot bezorgd door Etrias.nl en zat keurig verpakt. De gebruiksaanwijzing heb ik niet gelezen. Een kat kan de was doen: filter erin, vullen met water en stekker in het stopcontact. Hopla, de fontein werkt. Via het zwarte hendeltje is de waterstroom harder of zachter te zetten.

Qua design vind ik de Drinkwell fontein niet de mooiste drinkfontein die ik heb gezien op internet. De fontein is gemaakt van grijs plastic en niet bepaald een eyecatcher. Nu maakt dat mij niet heel veel uit en mijn katten nog minder, gok ik. Deze fontein was de enige die in mijn ogen het water uit een kraan nabootst en hiermee de grootste slagingskans had bij Jip en Bo.drinkwell

Makkelijk schoon te maken?

Waar ik een beetje tegenop zag bij de aanschaf van een fontein, was het onderhoud. Ik had geen zin om wekelijks een half uur bezig te zijn met de schoonmaak ervan. Ik had de Drinkwell schoonmaakborstels aangeschaft, dus na een weekje ging ik de fontein grondig schoonmaken.

Minpuntje: pak de fontein niet vast aan de bovenkant, dan klapt ‘ie uit elkaar. Dit staat overigens ook in de beschrijving, die ik pas achteraf heb gelezen. Als de fontein op de grond staat, is het een stevig ding, maar verplaatsen moet met enig beleid.

De borstels zijn erg handig, er zitten verschillende holtes in de fontein die je hiermee goed kan schoonmaken. Ik was klaar binnen 10 minuten. Alle onderdelen zijn makkelijk af te spoelen met warm water. De plastic onderdelen kunnen ook in de vaatwasser.

20161102_162952 20161102_162744 20161102_162715 Surefeed

Wat vinden mijn katten van de fontein?

Het was even zoeken naar een geschikte plek voor de Drinkwell fontein. Eerst had ik een plekje vrijgemaakt in de vensterbank, hier maakten zij totaal geen gebruik van de fontein.

Daarom verplaatste ik de Drinkwell naar een plekje in de dagelijkse looproute van de katten. Dit was een succes! In mijn huis zijn verschillende drinkplekken te vinden, echter is na een ruime week de Drinkwell favoriet gevonden.

Elke dag vul ik de fontein bij met een flink glas water en dat is voldoende. Je moet wel tegen een stromend water geluid kunnen, anders kan het zijn dat jouw toiletbezoeken wat gestimuleerd worden. ;) Als de Drinkwell onvoldoende water heeft, maakt hij gelukkig geen herrie.

drinkwell

Eindoordeel

Er zijn mooiere fonteinen op de markt, maar qua gebruiksgemak en schoonmaken is het een topper. Mijn katten maken elke dag veel gebruik van de Drinkwell fontein en dat is voor mij het belangrijkste.

De Drinkwell fontein in de maat origineel kost €52,-, de schoonmaakset en de filters (verpakt per 3) kosten beiden €9,95. Onder andere te koop via Etrias.nl.


Dit artikel is 3.944 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Naast crazy catlady ben ik kattentrimster in Almere en omgeving. Hier woon ik ook samen met mijn twee prachtkatten: Jip en Bo. Ik ben al sinds de wieg gek op katten en heb er (na jarenlang in de sales te hebben gewerkt) nu mijn beroep van gemaakt. Het voelt enorm goed om katten te kunnen helpen met vachtverzorging. Ik heb mij gespecialiseerd in de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Naast trimmen ben ik gek op schrijven. Ik blog fanatiek voor mijn eigen website PerfecteKat.nl en zal ook op Cattish.nl jullie voorzien van blogs over katten. Denk hierbij aan reviews over kattenproducten en vachtverzorgingsadvies.