10 vragen aan – Bertje

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Bertje de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Ik ben de enige kat thuis

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Niemand weet precies hoe oud ik ben en ikzelf ook niet. Dat komt omdat ik zwerfkat ben geweest en daarna verzeilde ik in het hospitaal. Het buitenleven vond ik moeilijk. Ik was er ook niet goed in, eerlijk gezegd. En toen werd ik nog ziek ook, dus toen hebben mensen me meegenomen voor de verpleging.
Ik was ook ziek in mijn kop. Want ik was heel bang en heel onzeker. In het hospitaal hebben lieve mensen mij opgelapt. Daarna was ik toe aan een eigen thuis en zo kwam ik dus in het asiel waar een vrouw naar mij kwam kijken. Met haar woon ik nou samen.
Ik ben acht jaar.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Voluit heet ik Adelbert Cornelis. Die naam kreeg ik toen ik hier kwam. Adelbert omdat ik een mooie nieuwe naam nodig had en Cornelis omdat de grootvader van mijn vrouw zo heette. Dus nou weet ik dat ik erbij hoor. Dat ik familie ben, bedoel ik. Iedereen zegt gewoon Bertje hoor.

Wat is hun favoriete speeltje?

Ik speel het liefste met het lintje. Kunt u zeggen nou jij bent ook een simpele huiskater. Ja, dat is ook zo. Speelgoed moet voor mij eenvoudig zijn. Lintje. Een muis met spul erin. Gewoon, dat ik het meteen snap.

..en hun favoriete speelplek?

Het hele huis is van ons samen. Alleen wil ik vaak de berging in en dat mag haast nooit.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ik ben heel netjes op mezelf en mijn vrouw is dat ook op zichzelf.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Wat mijn achtergrond is, weet ik niet goed. Misschien ben ik wel een beetje Main Coone, dat zou ik tof vinden!! Dan word ik misschien nog groter.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Het liefste lig ik op de bank op mijn kussen, dan kan ik alles goed overzien. Maar ‘s nachts slaap ik altijd even bij mijn vrouw op bed. En als ik wil powernappen ga ik in mijn doos, daar ligt flanel.
Wat ik ook fijn vind is als mijn vrouw ‘s avonds op de bank komt zitten lezen dan slaap ik maar het is toch anders. Dat voel ik gewoon.

Zacht voer of brokjes?

Ik heb het liefste snacks, maakt mij niks uit of die hard of zacht zijn. En daarna wil ik naar de bak, dan wil ik knuffels en daarna slapen. Dat is mijn ideaal.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Een kat is ook een persoon, net als een mens. Dus we zijn gelijkwaardig. Maar niet hetzelfde. Een mens heeft recht op mensendingen en een kat heeft recht op kattendingen.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.316 keer gelezen | Geschreven door