Dat katten fantastisch zijn weten de meeste lezers van Cattish natuurlijk allang. Maar er zijn nog mensen die niet overtuigd zijn van de eindeloze toegevoegde waarde van onze spinnende vrienden.

Speciaal voor die mensen, is dan ook dit artikel. Voel je vrij om het aan hen te sturen, zodat ze in elk geval weten wat ze missen in hun leven.

1: je wordt creatief met accessoires

Mijn katten zijn de meest verwende nesten ter wereld, dat geef ik grif toe. Te pas en te onpas zoek ik naar leuke spulletjes en speeltjes voor mijn drie harige vrienden. En al moet ik toegeven dat ze vaak de verpakking leuker vinden dan het speelgoed zelf, ik blijf het toch proberen.

Jammer genoeg is het meeste kattenspul kitsch en onooglijk. Maar hier en daar vind ik toch het een en ander aan moois waarmee ik mijn huis op kan fleuren of de ruimte van de katten mooier kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

2: ze zijn de grappigste dieren uit het dierenrijk

Ja, dat zijn ze. Je dacht misschien dat apen of stokstaartjes grappig zijn, maar die halen het bij lange na niet bij katten. En nu snap ik dat je me niet op mijn woord gelooft, daarom hier een filmpje dat ik graag als bewijs aan wil voeren.

3: je leert omgaan met de meer onaangename elementen in het leven

Katten zijn schone dieren. Maar ook zij moeten ergens hun behoefte doen: de kattenbak. En het is aan jou om die schoon te houden. Dat betekent over het algemeen dat je dagelijks met een schep poep uit de bak staat te scheppen en eens in de zoveel tijd de piskorrels moet lozen en de bak moet schrobben. Een mooie metafoor voor de rest van het leven: als je de drollen er niet uitschept, gaat het stinken.

4: ze leren je relaxen

Er is geen dier dat beter is in slapen dan de gemiddelde huiskat. Sterker nog de huiskat slaapt zo’n 70% van z’n leven. De ultieme relaxer dus. Niet alleen zijn ze ultiem goed in het slapen zelf, maar ook in het vinden van plekken om te slapen. Voor de moderne mens die met steeds meer stress moet leven, is de kat een voorbeeld van zen. En nog mooier: het spinnen van een kat en het aaien ervan, hebben een goede invloed op je stressniveau.

5: ze houden je minimalistisch en opgeruimd

De kat helpt je om je huis te ontdoen van onnodige spullen. Een wekker? Niet nodig, je kat gilt je elke ochtend netjes op tijd wakker en stopt niet tot je ook daadwerkelijk uit bed bent. Een witte kat? Al je zwarte kleding kan nu weg. Een zwarte kat? Ik hoop dat je niet te verknocht bent aan je witte kleding, die kan nu weg. Rook je? Stop maar, want je kunt geen aanstekers meer vinden (hint: die zijn van tafel gegooid en liggen waarschijnlijk nu onder de bank), dat scheelt je weer bakken met geld.

Daarnaast leer je met een kat om nooit spulletjes zomaar op tafel te laten liggen, je kleding meteen netjes weg te hangen/leggen, borden en glazen meteen weg te ruimen, je eten altijd te bedekken, in de koelkast te zetten of meteen in de prullenbak te gooien. De kat houdt je gedisciplineerd en dat is altijd fijn.

6: ze houden je met beide benen op de grond

De kat is de royalty van elk huishouden. Soms doet hij een klein kotsje en is het aan jou om het op te ruimen. Vaak wil hij eten en is het aan jou om daarvoor te zorgen. Soms wil hij naar buiten en is het aan jou om de deur te openen, maar ook om daarna opnieuw de deur te openen wanneer hij direct weer naar binnen wil én de deur opnieuw te openen wanneer hij dan weer graag naar buiten gaat.

Elke keer dat jij denkt dat je heel wat bent, zorgt je kat ervoor dat je er weer aan wordt herinnerd dat je niet beter bent dan anderen. Een kat is een duidelijke karakterverbeteraar en daar mag je hem best dankbaar voor zijn.

Geschreven door: Xaviera Ringeling


Dit artikel is 4.323 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Dit is ons brainpowered-account. Artikelen onder dit account worden mogelijk gemaakt door onze partners. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk hier >>