Kattenharen op je kleding, het enige nadeel van een kat in huis. Maar hoe krijg je deze haren nou het beste van jouw kleding af? Ik geef je 5 makkelijke tips!

Je kent het wel, je komt thuis van je werk en ploft even lekker op de bank om met je kat te knuffelen. Shit! Je hebt je nette zwarte broek nog aan en zit helemaal onder de haren. Of je wilt nog even snel de deur uit voor een boodschap. Voordat je de deur uit rent, kijk je vluchtig in de spiegel en ziet dat jouw hippe sweater is veranderd in een haarbal.

Als ik thuiskom kleed ik mij direct om, want in de ruiperiode is het soms echt vreselijk qua haar op mijn kleding en meubels. Laatst zei iemand in een winkel tegen mij: “Hee jij hebt zeker katten!” Ik keek direct naar mijn kleding en zag een prachtig propje haar op mijn broek geplakt. Gênant!

Ik stofzuig elke dag, maar als ik mij omdraai, ligt er vaak alweer een pluk. Nu heb ik mijzelf er eigenlijk gewoon bij neergelegd dat dit nou eenmaal het risico is van katten in huis. Maar er zijn wel enkele simpele producten waar je makkelijk haren van kleding en meubels af kan krijgen.

1. De plakroller

Deze heb je vast al in huis. Ze verkopen ze bij enorm veel winkels in allerlei verschillende prijsklassen. Er staat ook standaard bij mij een plakroller bij de voordeur. Zo kan ik altijd voordat ik de deur uit ga even snel mijn kleding afnemen. Niet alle plakrollers zijn hetzelfde, de kleefkracht en het aantal velletjes per rol kan sterk verschillen. Ik ben zelf fan van de plakrollers van Ikea. Goedkoop, € 0,59 en veel velletjes per rol!
Kattenharen

2. Kledingborstel

De oudhollandse kledingborstel, wie kent ‘m niet? Mijn ouders hadden deze borstel vroeger al in huis. Ik gebruik de borstel vooral voor mijn bankstel. Je kunt er ook pluisjes en stof mee van je kleding halen. Je koopt deze bijvoorbeeld bij de Blokker voor € 9,99.

Kattenharen

3. Tape

Heb je even geen plakroller in huis? Dan is tape voor mij altijd een lifesaver! Rol een strook om je hand en dep zo de kattenharen van je kleding of meubels.

Kattenharen

4. Afwashandschoen

Deze tip kreeg ik een tijdje terug van één van mijn klanten. Een keukenhandschoen is stroef en is werkelijk ideaal om alle haren van jouw bank te vegen! Dit moet je echt zelf eens proberen!

Kattenharen

5. Furminator en rubber dierenborstels

Misschien heb je mijn blog over vachtverzorging wel eens gelezen. Hierin raad ik de Furminator en rubber borstels af, omdat zij de vacht beschadigen en de haargroei juist stimuleren. Maar als je die dure borstel toch al in huis hebt, dan hoef je hem niet gelijk in de prullenbak te gooien. De Furminator is namelijk super geschikt om kattenharen van jouw tapijt en deurmat te verwijderen. Rubber borstels hebben hetzelfde effect als de afwashandschoen. Ideaal dus om de behaarde meubels mee af te nemen!

Kattenharen

Kattenharen

Heb jij nog tips hoe je het beste kattenhaar van kleding en meubels krijgt? Laat een berichtje achter!


Dit artikel is 13.465 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Naast crazy catlady ben ik kattentrimster in Almere en omgeving. Hier woon ik ook samen met mijn twee prachtkatten: Jip en Bo. Ik ben al sinds de wieg gek op katten en heb er (na jarenlang in de sales te hebben gewerkt) nu mijn beroep van gemaakt. Het voelt enorm goed om katten te kunnen helpen met vachtverzorging. Ik heb mij gespecialiseerd in de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Naast trimmen ben ik gek op schrijven. Ik blog fanatiek voor mijn eigen website PerfecteKat.nl en zal ook op Cattish.nl jullie voorzien van blogs over katten. Denk hierbij aan reviews over kattenproducten en vachtverzorgingsadvies.