Voor sommige katten is het een uitkomst dat de kattentrimmer aan huis komt. Ook veel katteneigenaren zien daar de voordelen van.

Daisy is een huis-tuin-en-keukenkat uit 2001. Deze bejaarde dame van 16 jaar woont met zes personeelsleden in een groot huis. Dit ruime personeelsbestand komt haar goed uit, want door haar hoge leeftijd en zware postuur is ze liever lui dan moe. Haar natje en haar droogje wil ze het liefst zo dicht mogelijk bij haar in de buurt. Spelen is misschien eventjes leuk, maar vindt ze vooral vermoeiend. Slapen is haar liefste bezigheid.

Daisy is een hele lieve kat als je haar met rust laat. Aandacht en aaien vindt ze eventjes leuk, maar dat moet vooral niet te lang duren. Dan gaat ze mopperen en wordt ze nukkig en chagrijnig.

Thuiskapper

Door haar hoge leeftijd en uitgesproken karakter is reizen niet haar favoriete bezigheid. Bovendien zijn haar personeelsleden erg druk met werk en school. Daardoor vinden zij het een uitkomst dat de kattenkapper aan huis komt.

Zij zien deze voordelen:

  • we hoeven Daisy niet in een mandje te wurmen,
  • we hoeven geen autorit heen en terug te maken met een miauwende kat op de achterbank,
  • Daisy en wij hebben geen of veel minder stress,
  • we kunnen tijdens het trimmen eventueel verder met ons eigen werk,
  • we zijn veel sneller klaar: in een uur is Daisy getrimd
  • de haren zijn netjes bijeen geveegd en/of opgezogen.

Snel klaar

Na een uurtje is de trimtafel ingeklapt en ligt er een plastic zak vol oude haren op tafel. De personeelsleden kunnen weer hun gang gaan in de huiskamer. Daisy krijgt een paar brokjes omdat ze zo lief was tijdens het trimmen en dan kan ze weer snel naar haar kussentje voor haar dutje.

De kattenkapper aan huis is snel klaar en gaat naar de volgende klant. Gemak dient de mens – en de kat natuurlijk!


Dit artikel is 8.080 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Ik heb altijd katten gehad en vind ze fascinerend. Daarom ben ik in 2012 mijn bedrijf Prachtkat gestart. Het doel daarvan is het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dat doe ik o.a. met kattengedragsadvies, trimmen bij de kat thuis zonder narcose en voorlichting te geven over gedrag en vachtverzorging. Ooit ben ik begonnen als onderwijzeres en nu vind ik het leuk om kinderen (en volwassenen) in contact te brengen met katten (en andere dieren) om ze te leren en zelf te laten ervaren wat een dier is en hoe hij leeft. Dit d.m.v. het geven van dierenlessen bij bijvoorbeeld een kinderboerderij. Zelf heb ik twee Maine Coons en schrijf ik een column in 't Is Coontime.