Tinder, je ontkomt er bijna niet aan als je vrijgezel bent. Maar hoe overleef je Tinder als crazy catlady? Ik heb wat handige tips voor jou op een rij gezet!

Het is eigenlijk een beetje oneerlijk. Als een vrijgezelle vent op Tinder met een kat op de foto staat, is het lief. Maar als vrouw wordt je vaak weggezet als “gek kattenvrouwtje”. Ikzelf ben nu een tijdje vrijgezel en heb ook de Tinder app op mijn telefoon. Ik zit er vaak maanden niet op, maar soms ben ik nieuwsgierig en ga ik weer even fanatiek “Tinderen”.  Voor de mensen die Tinder niet kennen: dit is een dating app en je vindt ‘m hier.

Ik ga er even vanuit dat jij, net zoals ik, op Tinder zit voor een vermakelijk gesprek en misschien een leuke date. Maar als crazy catlady moet je toch voorzichtig zijn om niet als eenzaam kattenvrouwtje over te komen. Je wilt niet weten hoeveel rare reacties ik heb ontvangen omdat ik ook nog eens kattentrimster ben. Mannen hebben gelijk vooroordelen dat ik met een fleecetrui vol met kattenhaar op een date zou verschijnen.

Tinder Tip 1: Noem je katten niet je kindjes

De vraag: “Heb je huisdieren?” staat hoog in de standaard questions op Tinder. Vertel vooral dat je katten hebt. Maar houd je in! Ik weet het, wij kattenvrouwen kunnen niet uitgepraat raken over onze Poekie, waarvoor je net een nieuwe krabpaal hebt gekocht. En hij is zo zacht en lief en hij eet snoepjes uit je hand. Onze Tinderman aan de andere kant van het gesprek zit niet te wachten op dit soort informatie.
“Poekie is echt mijn kindje” is wel de top uitspraak die je echt moet inslikken en niet moet delen op Tinder. Hij zal je wegstoppen in het hoekje: vrouw met fleece trui inclusief kattenhaar. Jammer, want misschien loopt je hierdoor een leuke vent mis.

Tinder

Tinder Tip 2: Plaats geen overdaad aan kattenfoto’s

Natuurlijk kun je een knusse foto’s met jou en jouw kat(ten) plaatsen. Maar het draait om jou en niet om jouw katten. Ikzelf had trouwens eerst een foto op Tinder staan die ik daarna weer heb verwijderd, omdat ik helemaal gestoord werd van de opmerkingen. “Owww jij bent zo’n idioot kattenvrouwtje hé!?” Bijna alle mannen waren bang dat mijn katten belangrijker zouden zijn dan een relatie. (Das natuurlijk volledig waar haha) Zie hieronder de desbetreffende foto.

Tinder

Tinder Tip 3: Als ‘ie zegt dat hij katten haat, delete hem direct

Dit is een vrij korte tip. Zodra het gesprek op katten is gekomen en hij zegt dat hij die “rotbeesten haat”. Zoek dan de delete knop en verwijder hem.

Tinder

Tinder Tip 4: Wil je mijn poes zien?

Aangezien ik kattentrimster ben, ben ik gewend aan stomme dubbelzinnige opmerkingen. “Ahaaa jij scheert dus poesjes”. Dat is voor Tindermannen reden om van de bank te vallen van het lachen. Gelukkig kan ik wel tegen een geintje en kop ik meestal een scherpe opmerking terug. Pas echter wel op met opmerkingen zoals: “wil je een foto van mijn poes Poekie zien?” of “Heb jij zelf een poes of een kater?”. Het gesprek kan dan namelijk een anders soort wending nemen.

Tinder

Tinder Tip 5: Wees een trotse catlady!

Bovenstaande tips zijn natuurlijk met een korrel zout te nemen. Ik vertel zelf altijd gewoon over mijn werk als kattentrimster en kattenblogger. Als mannen je raar vinden of jouw kattenverhalen afkeuren, dan is er wederom de delete knop op Tinder! Je vindt vast een leuke vent of vrouw die net zo gek is op katten als jij! Op elk kattenmandje past immers een katje ;)


Dit artikel is 3.523 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Naast crazy catlady ben ik kattentrimster in Almere en omgeving. Hier woon ik ook samen met mijn twee prachtkatten: Jip en Bo. Ik ben al sinds de wieg gek op katten en heb er (na jarenlang in de sales te hebben gewerkt) nu mijn beroep van gemaakt. Het voelt enorm goed om katten te kunnen helpen met vachtverzorging. Ik heb mij gespecialiseerd in de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Naast trimmen ben ik gek op schrijven. Ik blog fanatiek voor mijn eigen website PerfecteKat.nl en zal ook op Cattish.nl jullie voorzien van blogs over katten. Denk hierbij aan reviews over kattenproducten en vachtverzorgingsadvies.