Verhuizen kan voor ons mensen heel stressvol zijn. Maar ook voor onze gevoelige poezenbeesten is een verhuizing zeer ingrijpend.Verhuizen

Twee maanden geleden ben ik verhuisd. Bij een verhuizing komt veel regelstress kijken. Voor mijn katten wilde ik dit proces zo soepel mogelijk laten verlopen. Ik benaderde kattengedragsdeskundige kattengedragsdeskundige José Dieker en vroeg of zij tips voor mij had. Dankzij deze tips zijn mijn katten met veel minder stress naar hun nieuwe woning gegaan. Inmiddels zijn ze helemaal gewend, maar ik wil deze waardevolle tips graag met jou delen.
Ga jij binnenkort verhuizen? Hier zijn 10 tips om de verhuizing zo stressvrij mogelijk door te komen!

1. Aparte kamer

Richt een kamer in het nieuwe huis in voor je katten, zodat ze daar rustig kunnen wennen.

2. Feliway

Doe daar 2 weken van tevoren een Feliway verdamper in het stopcontact. Feliway bevat natuurlijk feromoon, dit kan helpen om stress te reduceren bij katten.

Verhuizen

3. Katten verhuizen

Verhuis je katten voor de verhuizers komen naar deze kamer, samen met hun eigen kattenbakken, eten, drinken, mandjes en hun vertrouwde krabpalen (koop nog even geen nieuwe spullen).

4. Schuilplekken

Zorg in deze kamer voor voldoende hoogtes en schuilplekken, zodat ze zich zo veilig mogelijk kunnen voelen.

Verhuizen

5. Briefje

Zorg dat er tijdens de verhuizing niemand in deze kamer hoeft te zijn (plak een briefje op de deur!).

6. Chip jouw kat!

Is je kat gechipt? Controleer dan of de gegevens in de databank kloppen (www.chipnummer.nl). Is je kat niet gechipt, laat dat dan minimaal vier weken voor de verhuizing doen.Zo heb je voldoende tijd om jouw kat te registreren en hoef je dit niet last-minute te regelenVerhuizen.

7. Rust

Laat je katten eerst in hun kamer tot rust komen en geef ze, als de grote drukte voorbij is, na enkele dagen langzaam meer ruimte. Zorg er wel voor dat er altijd een vluchtweg terug is naar de vertrouwde kamer.

8. Ramen en deuren

Zorg ervoor dat ramen en deuren gesloten zijn. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat de kat per ongeluk kan ontsnappen.

Verhuizen

9. Pension

Je kunt je katten natuurlijk ook tijdelijk in een pension doen. Vooral als je eerst nog moet klussen, is dit een aanrader. Ze zitten dan niet tussen de bouwgeluiden.

10. 4 weken binnen

Houd je katten als het lukt minimaal 4 weken binnen zodat ze kunnen wennen aan hun nieuwe huis en probeer zoveel mogelijk vertrouwde gewoontes in stand te houden.

Verhuizen

 


Dit artikel is 4.938 keer gelezen | Geschreven door eindredactie door

Over de auteur

Naast crazy catlady ben ik kattentrimster in Almere en omgeving. Hier woon ik ook samen met mijn twee prachtkatten: Jip en Bo. Ik ben al sinds de wieg gek op katten en heb er (na jarenlang in de sales te hebben gewerkt) nu mijn beroep van gemaakt. Het voelt enorm goed om katten te kunnen helpen met vachtverzorging. Ik heb mij gespecialiseerd in de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Naast trimmen ben ik gek op schrijven. Ik blog fanatiek voor mijn eigen website PerfecteKat.nl en zal ook op Cattish.nl jullie voorzien van blogs over katten. Denk hierbij aan reviews over kattenproducten en vachtverzorgingsadvies.