Met katten in huis weet je dat het nodig is om ze te vermaken. Maar wist je dat katten, ondanks hun eisen, snel tevreden zijn met speelgoed? Eigenlijk heb je al veel speeltjes in huis.

Wc/keukenrol

Als je wc-papier weer op is, kan je ervoor kiezen het rolletje weg te gooien. Maar je kan ze ook opsparen. Een los rolletje is al leuk speelgoed omdat het kan dienen als doosje gevuld met eten. Het is een waar genoegen om te zien hoe je kat moeite doet het eten uit het doosje te halen. Ook kan je enkele rolletjes langs elkaar vastzetten en dan op z’n kant leggen. Hierin kan je dan snoepjes of speeltjes doen (mijn katten houden van veertjes dus die doe ik er in). Dan moeten de katten vissen voor hun beloning en dit triggert het jachtinstinct.

Cadeaulint

Een ander leuk speeltje is cadeaulint. Als ik aan het inpakken ben, moet ik oppassen dat mijn katten er niet met mijn lint vandoor gaan. Het knispert, beweegt leuk doordat het zo licht is en ze kunnen het slepen. Een ideaal speeltje dus. Het is ook leuk om de katten achter het lint aan te laten rennen. Je kan ze laten springen en zo echt tegemoetkomen aan hun jagersbehoeften.

Een oude spijkerbroek is een leuk kussen.

Oude spijkerbroek

Van twee oude spijkerbroeken kan je zonder moeite een mooi kussen maken. Naai de pijpen dicht iets onder de knieën. Stop vervolgens je broek vol met vulling (watten, dons, stof) en naai er aan de bovenkant een deel van een andere broek op. Vervolgens zou je in de zakken nog kattenkruid kunnen doen of de broek af kunnen werken met een leuke riem. Wij hebben thuis dit als kussen liggen en onze katten gaan vaak bij elkaar “op schoot” liggen. Dit kan ook werken als je katten wil leren om op schoot te komen liggen.

Stokjes/rietjes

Het is mogelijk om je kat te laten apporteren. Hier vinden ze kleine stokjes of rietjes helemaal geweldig. We kunnen onze katten er goed mee vermaken. En we hebben, met veel geduld, een van onze katten leren apporteren. Hij komt zelf aanlopen met een rietje en als wij het dan de kamer ingooien, komt hij het zonder moeite weer terug brengen. Dat is altijd leuk om te zien en houd je ook bezig.

Ballonnen

Ze houden ervan of ze hebben er een hekel aan. Eén van de katten hier in huis vindt ballonnen heel leuk. Hij speelt er mee en weet dat hij met zijn nagels rustig moet doen. De andere kat heeft een angst van de ballonnen. Hij was een keer te wild en besprong de ballon met nagels uit. Na de knal die volgde, is hij nu wat terughoudender. Onze ballonnen-liefhebbende kat is in staat om een goed uur met een ballon te spelen. Hij sleept hem rond en neemt hem mee naar een afgezonderde plek. Ik zorg er echter altijd voor dat ik in de buurt blij want ik wil niet dat mijn kat iets overkomt als hij met de ballon of ieder ander speeltje speelt.

Bolletje wol

Het klinkt wat oubollig maar mijn katten zijn er dol op: een bolletje wol. Ik had dit al tijden in huis en heb ervoor gezorgd dat het strak opgerold was. Vervolgens heb ik een klein stukje wol uit laten steken en dit wappert achter het bolletje aan als een soort staart. Mijn katten spelen echt met dit bolletje zoals je dat in tekenfilms ziet. Ze slaan het met hun poten heen en weer en rennen heel de kamer door. Het staartje vangen ze en zo dragen ze het bolletje mee naar hun mandje in de krabpaal.

Zoals je leest, zijn er leuke spullen die je mogelijk al in huis hebt. Je kan ze makkelijk gebruiken om de katten een plezierige tijd te geven. Zelfs een bananendoos is al een heel fort voor sommige katten.

Wat zijn lowbudgetspeeltjes die jij zelf in huis hebt waar je katten helemaal wild van worden? Deel ze met ons in de reacties, wij zijn benieuwd.

 


Dit artikel is 2.186 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

laurade

Ik ben Laura, 28 jaar, samewonend met Robbin, catmom van Shadow en Spidey Gediplomeerd onderwijsassistent en remedial teacher. Daarnaast ben ik blogger van deze site mijn eigen blog Laura's Life. En ben ik gastgezin voor pleegkittens. Ik houd van post, dieren, creatief bezig zijn en zingen. Ik blog over mijn leven, obstakels, autisme, plannen, uitdagingen katten, pleegkittens en creativiteit. "Groei komt met (kleine) stapjes,wandel jij mee?"