Als kattenkapper-aan-huis kom ik op de meest uiteenlopende plekken. Maar in het voorjaar gaat er niets boven trimmen in de tuin!

Al jaren trim ik katten bij de kat zelf aan huis. Zo heb ik al op talloze plekken mijn trimtafel uitgeklapt. Bij nieuwe klanten is het altijd een beetje spannend: waar kom ik terecht? In een keuken of een kamer, een slaapkamer, bijkeuken, kelder of overloop. Of in een ruimte voor een first date tussen poes en kater.

Ook het type woning loopt uiteen: van rijtjeshuis tot vrijstaande villa, van studentenkamer tot herenhuis, van stacaravan tot deel van een kloosterkerk.

Meestal trim ik de kat jarenlang op dezelfde plek in dezelfde woning. Maar als de baasjes gaan verhuizen, verandert de trimplek natuurlijk ook. Zoals bij Elmo. Hij verhuisde van bovenwoning naar een huis met tuin.

Nieuw huis, nieuwe trimplek

Elmo is een Pers die ik al zes jaar ken. Al die jaren heb ik hem getrimd in de keuken van een bovenwoning. De baasjes en hun katten hadden wel een dakterras, maar in huis waren maar weinig ramen waardoor je naar buiten kon kijken. Voor een kat was er niet al te veel buitenleven te beleven.

Nu zijn ze verhuisd naar een tussenwoning met een heerlijk diepe tuin. Elmo en zijn vriendje Pino vinden het er heerlijk. Vooral de tuin is fantastisch. Al die plantjes en bloemen, het gras onder je pootjes, die geluiden en geuren. De katten krijgen er geen genoeg van.

Lekker in de tuin

Als ik dit voorjaar voor de tweede keer bij Elmo en Pino in hun nieuwe huis kom, zitten de katten en de baasjes gezellig in de tuin. Het is prachtig weer, met volop zon en geen wind. Het is zonde om naar binnen te gaan, dus ik mag de trimtafel in de tuin zetten.

Elmo is helemaal aan mij gewend, dus hij vindt het prima op de tafel, of die nou binnen staat of in de tuin. Net als anders knip ik zijn nagels en kam ik zijn oude haren uit zijn vacht. Omdat het niet waait, blijven die op de tafel liggen. Als er een flinke dot ligt, stop ik die in een plastic zakje. Mocht er toch een vleugje wind langskomen, dan waait er niet te veel de tuin in.

Elmo is snel weer helemaal gekamd. Hij wil graag nog even poseren met de buxusboompjes van zijn baasje op de achtergrond om de lezers van Cattish te laten zien hoe fijn trimmen in de tuin is.

Maar dan komt er een merel langs gevlogen en is Elmo snel klaar met poseren!


Dit artikel is 2.576 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Ik heb altijd katten gehad en vind ze fascinerend. Daarom ben ik in 2012 mijn bedrijf Prachtkat gestart. Het doel daarvan is het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dat doe ik o.a. met kattengedragsadvies, trimmen bij de kat thuis zonder narcose en voorlichting te geven over gedrag en vachtverzorging. Ooit ben ik begonnen als onderwijzeres en nu vind ik het leuk om kinderen (en volwassenen) in contact te brengen met katten (en andere dieren) om ze te leren en zelf te laten ervaren wat een dier is en hoe hij leeft. Dit d.m.v. het geven van dierenlessen bij bijvoorbeeld een kinderboerderij. Zelf heb ik twee Maine Coons en schrijf ik een column in 't Is Coontime.