[box type=”warning”] Bella heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten.[/box]De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Bella, een schildpadpoes van 3,5 jaar.

Bella heeft wat pech gehad in het verleden. Haar baasje is ziek geworden en kon niet meer voor haar zorgen. Nu is ze op zoek naar een nieuw thuis.
Het enige probleem is dat Bella veel moeite heeft om ‘vreemde’ mensen te vertrouwen. Ze heeft een slechte socialisatieperiode gehad als kitten. Als je zomaar te dicht in de buurt komt weet ze niet meer wat ze moet doen en kiest er dan voor om je af te schrikken. Met veel geduld en liefde zal ze het vertrouwen in de mensen om haar heen wel weer terug kunnen krijgen.

Het is beter dat er geen kinderen in haar nieuwe huis zijn, want die vindt Bella heel erg eng. Andere dieren vindt ze ook te onrustig. En naar buiten gaan is voor haar veel te spannend, dus een huis zonder tuin is prima!

Bella zoekt een baasje met veel geduld en liefde. Als ze je eenmaal vertrouwt, vindt ze het heerlijk om te knuffelen en te spelen. Ze houdt vooral van één soort spelletje: apporteren!

Past Bella misschien bij jou? Maak dan nader kennis!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.801 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.