Soms gebeurt er zoveel in je leven – op het gebied van werken, wonen en relaties – dat sommige dingen erbij inschieten. Zoals bloggen. Je denkt er wel aan… maar de rust om even iets uit te tikken die vond ik pas echt vandaag. Alhoewel… Met inmiddels 18 katten en kittens in huis kun je daar je vraagtekens bij zetten!

 

Aiko en Bootsy

Aiko en Bootsy

Asielbezoek is altijd verleidelijk

Vandaag waren kittens Aiko, Bootsy en Winky aan de beurt voor een trip naar de dierendokter van het asiel. Ze kregen hun tweede inenting. Winky heeft een klein hartruisje en een navelbreuk maar het gaat prima met hem. Ook Bootsy heeft een kleine navelbreuk en beide navelbreukjes worden verholpen tijdens hun castratie. Net als ik het asiel uit wil lopen ga ik nog even het kantoortje binnen om een formulier te pakken. Dat had ik beter niet kunnen doen. Wat ik daar zie? Een moederpoes met maar liefst 5 hele kleine, pasgeboren kittens. Ze zit er zo verloren bij in een bench dat ik spontaan aanbied om het hele stel ook nog mee te nemen. Moederpoes blijkt wild te zijn. Dus kantoordeur dicht en met zachtjes praten eerst de kleintjes in de reismand en moeder erachteraan. Moederpoes – inmiddels Mitzi genaamd – is niet wild maar superlief! En zodoende zaten er op de heenreis 3 kittens in de auto en op de terugreis 8 kittens en een moederpoes!

 

Passen en meten

Misschien denken jullie ‘ze zal wel een groot huis hebben’. Nee hoor, helemaal niet. Maar ach, met een beetje passen en meten moet het gaan lukken. In een aparte kittenkamer zitten 4 kittens van bijna 5 weken oud. Die lopen al lekker rond te scharrelen en hebben de ruimte nodig. Onze eigen katten (en hond) verblijven gewoon in het hele huis samen met kittens Aiko, Bootsy en Winky. Tja, waar nu moederpoes Mitzi met haar kittens laten? De slaapkamer? Nee, dat is niet handig omdat ik het heerlijk vind als Aiko samen met onze eigen kat Leeuwtje op bed slaapt. De zolder? Ook niet slim omdat Rosie en Dapper daar altijd erg graag vertoeven. Bovendien zou moeder zich er prima kunnen verstoppen en dat wil ik niet. De gang dan maar. Onze voordeur gaat al in geen jaren meer open (dat heb je in een dorp) en het is er licht en ruim. Gauw een mooie plek gemaakt met een heerlijk zachte en warme plaats voor de kittens en eten en drinken bij de hand. En nu komt het mooiste van de opvang… Knuffelen!

 


Dit artikel is 90.218 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Groot dierenliefhebster vooral katten hebben mijn speciale aandacht. Freelance kittenopvang inclusief flessenkittens voor diverse instanties. Ook vogels, egels en allerlei andere dieren zijn vaak te gast in ons huis.