De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.

Deze keer: Muk en zijn maat (nog zonder naam), twee katers die graag samen een straatje om gaan.

Zo leuk: deze twee katers hebben elkaar ontmoet in het asiel en mochten elkaar meteen. Ze liggen samen, ze wassen elkaar en vinden het leuk om samen te spelen. Ze eten zelfs uit één bak. Daarom zouden ze het geweldig vinden om met z’n tweetjes naar een nieuw huisje te gaan.

 

 

Muk is een roodwitte kater (gecastreerd), van anderhalf jaar oud. Hij is vrij dominant en dat is ook de reden waarom hij naar het asiel is gebracht.

Hij kan nog wel eens fel uit de hoek komen. Muk is niet gewend aan andere dieren in huis. Hij is wel gewend aan kinderen en was ook lief tegen hen, maar vanwege zijn dominante gedrag is de combinatie met kleine kinderen niet aan te raden. Muk wil wel een straatje om kunnen.

Het liefst doet hij dat natuurlijk met zijn kersverse zwart-witte maatje, die nog geen naam heeft. Deze volwassen kater (ook gecastreerd) is als vondeling binnengekomen, dus is er niet zoveel over hem bekend. Net als Muk is hij een tikje dominant. Hij vindt het erg fijn om aandacht en knuffels te krijgen, maar als hij het zat is laat hij dat duidelijk merken door even een tik te geven. Verder is het gewoon een lief en makkelijk dier, gezond en fit, die gehecht is aan het buitenleven.

Past dit leuke koppel misschien bij jou? Aarzel dan niet en maak nader kennis in Kerbert Dierentehuis in IJmuiden.

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.511 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.