De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Teuntje, een jongedame die gek is op spelen maar daarbij niet zo voorzichtig is.

De asielbeheerster noemt deze eenjarige poes ‘een kattenkopje’. Want bij het spelen, waar ze erg van houdt, wil ze nog wel eens haar nageltjes laten voelen. Een speeltje aan een touwtje kan dan een prima oplossing zijn. Ook als Teuntje een knuffel komt halen, want daar is ze zeker gecharmeerd van als ze je eenmaal kent en vertrouwt, moet je haar een beetje in de gaten houden.

Door haar wat felle karakter is Teuntje waarschijnlijk het beste op haar plek in een huishouden zonder kleine kinderen en zonder andere katten – tenzij het een stoïcijnse soortgenoot is die zich niet snel op de kop laat zitten.
Voor een ervaren kattenliefhebber (liefst met tuin) een leuke, eigenzinnige poes. Maak nader kennis in De Hof van Ede!

 

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.759 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.