In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Berthe de 10 vragen. 


Hoeveel katten heb je nu? 

Twee: Buts en Juffrouw Miltenburg

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

0 jaar, volgens mij lag er een kat in de wieg voordat ik erin lag. We hebben thuis altijd katten gehad.

Hoe heten je katten?

Buts en Juffrouw Miltenburg. Buts is een kater van inmiddels 10 maanden die met wat deukjes aan het leven begonnen is (vandaar de naam): hij werd als kitten met twee nestgenootjes op straat gevonden, zonder moeder. Toen ik hem voor het eerst zag, in het asiel waar ik vrijwilligerswerk doe, zat hij schuw weggedoken achter zijn kattenbak in een hok in de quarantaine. Grote pupillen, platte oren, blazen, grommen – maar ik viel meteen voor hem. Juffrouw Miltenburg, even oud en ook uit het asiel, is zijn tegenpool en zijn grote liefde. Zij is voor de duvel niet bang, heel sociaal en übernieuwsgierig. Ze is vernoemd naar de eveneens übernieuwsgierige buurvrouw van mijn oma, die tot grote ergernis van mijn oma altijd voor het raam stond te loeren.

Wat is hun favoriete speeltje?

Ze spelen nog met alles wat beweegt, maar Juffrouw Miltenburg speelt het liefst met propjes aluminiumfolie en Buts het liefst met Juffrouw Miltenburg

..en hun favoriete speelplek?

Eigenlijk spelen ze overal!

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee :-)

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Alle katten zijn leuk, maar ik heb meer met gewone huis-tuin-en-keukenkatten dan met raskatten. Het maakt eigenlijk niet uit.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Op bed.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes en af en toe als verwennerij een portie gekookte koolvis. Ze proberen hun dieet trouwens zelf aan te vullen met alles wat ze van mijn bord of het aanrecht kunnen snaaien. Vooral nootjes zijn favoriet. Maar uiteraard doe ik mijn uiterste best ze enigszins op te voeden :-)

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Ehm … gewoon heel veel van ze houden en katten ook echt kat laten zijn!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.868 keer gelezen | Geschreven door