De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Snoezel, een 5-jarige zelfstandige tante die haar soortgenoten beu is.

Volgens de medewerkers van Dierenasiel Breda e.o. ergert Snoezel zich mateloos aan de andere katten waarmee ze noodgedwongen een ruimte deelt. Ze ligt veel in haar mandje en laat zich weinig zien. Terwijl ze zo graag naar buiten wil!

Ze is zwervend gevonden en werd al een keer geplaatst. Maar op dit adres was ze onzindelijk, waarschijnlijk puur door de stress dat ze niet naar buiten kon. Een tuin is daarom een must voor deze zelfstandige poes. En voor haar gemoedsrust graag geen andere dieren om haar heen. Met kinderen gaat het waarschijnlijk prima. Snoezel is gewoon een lieve kat, die wel een beetje op zichzelf is.
Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.221 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.