Dus je hebt besloten om een kat in huis te nemen? Een leuk besluit, want katten zorgen voor veel plezier en geluk in je leven. Een nieuwe kat kan in de praktijk ook voor uitdagingen zorgen. Om je op deze praktische situaties voor te bereiden hebben wij hieronder 3 tips gezet waar je rekening mee kan houden.

Kattenbakken

De regel is om altijd één kattenbak meer te hebben dan het aantal katten dat je hebt. Bij één kat zou je dus twee kattenbakken nodig hebben. Als je meerdere katten hebt, moeten er in ieder geval meer dan één kattenbak zijn. Zet ze in verschillende kamers om te voorkomen dat een kat de toegang tot de kattenbak blokkeert voor de andere katten. Zet de kattenbak op een vaste, rustige en goed bereikbare plek en zorg dat de kat weet waar ze staan.

Andere huisdieren?

Katten gaan heel erg goed samen met andere huisdieren, maar let op: een kat houdt er van om te dollen met kleinere huisdieren zoals cavia’s of konijnen. Ook zit het in de natuur van de kat om vogels te vangen, laat een kat daarom nooit alleen met bijvoorbeeld losvliegende parkiet.

Katten en kinderen

Katten gaan over het algemeen heel erg goed samen met kinderen. Als er een (pasgeboren) baby in huis is, is het belangrijk dat u de kat rustig aan het kind en de nieuwe luchtjes laat wennen. Een kat zal een kind nooit bewust iets aan willen doen, maar er kunnen wel ongelukken gebeuren wanneer hij bijvoorbeeld in de wieg springt en daarbij zijn nagels gebruikt voor het evenwicht. Laat jonge kinderen daarom nooit alleen met een kat. Leer ze tijdens het opvoeden om de kat rustig, van voor naar achter, te aaien zodat de kat niet schrikt van onverwachte bewegingen van het kind.

Mocht u op zoek zijn naar speeltjes, kattenvoer, kattenleuken of andere accesoires neem dan eens een kijkje op Jumbopet.nl.


Dit artikel is 6.184 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Als medewerker van verschillende dierenwinkels (de laatste jaren bij de online dierenwinkel Jumbopet.nl) heb ik veel geleerd over het gedrag van katten. Ik vind het leuk om er over te schrijven en mijn kennis te delen via dit blog.