10 vragen aan – Daniëlle Faber

In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Daniëlle Faber de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, heb ik een tweetal katten als huisgenootjes uitgezocht. Één die al wat ouder was en de ander een kitten. Ik was toen een jaar of 22/23.

Hoe heet je kat/heten je katten?

De poezendames, waar ik nu mee samenwoon, heten Nayla en Anouschka. Nayla is overigens recentelijk bij ons in komen wonen, waar Anouschka nog niet geheel “tevreden” over is.

Wat is hun favoriete speeltje?

Nayla vindt alles leuk: balletjes, touwtjes, mijn ketting enz. Anouschka houdt niet van spelen, ook niet als kitten.

..en hun favoriete speelplek?

De woonkamer is het speelterrein…

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Alleen als het nieuwe kleding is, maar ook dan is er wel een risico op haartjes! ;)

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Over de jaren heen heb ik meerdere katten gehad. Tijdens samenwonen was er zelfs een keer sprake van vier! De meesten kwamen uit het asiel, er zat één raskat bij (Anouschka – blauwe rus).

In principe maakt het niet uit, of je nu een asielkat of raskat in huis hebt. Geef ze liefde en je hebt er goede maatjes aan! :)

Maar… Wanneer je ze uit het asiel haalt om ze een echt “thuis” te geven. Dat heeft toch wel wat :)

Het is fijn dat er opvang is voor de katten (en honden). Maar hoe goed een asiel ook voor de dieren zorgt, ze verdienen een goed huis!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Wanneer ik thuis ben liggen ze op de bank, op een stoel, op schoot of op de krabpaal te slapen. ‘S avonds slapen de dames in een kast op mijn (afgesloten) balkon.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes staan de hele dag voor ze klaar, samen met water. Voor het slapen gaan krijgen ze een zakje zacht voer (wat onder luid gemiauw wordt ontvangen ;)).

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Je kunt katten wel degelijk “opvoeden”. Wees consequent, ook al zijn ze eigenwijs… Ze weten heel goed wat wel en niet mag! Wat niet zal inhouden dat ze het niet zullen proberen! Maar hee… Daarvoor heb je ook een kat genomen, toch? ;)

De "liefde" is nog heeeeeel pril...

De “liefde” is nog heeeeeel pril…

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 1.958 keer gelezen | Geschreven door