In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Dominique de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Drie

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Mijn moeder had al een zwarte Pers (vrouwtje) voordat ik werd geboren. De dag dat ik geboren werd en thuiskwam heeft mijn moeder gelijk de kat op mij gezet, ik geloof dat ik sindsdien voorbestemd was om een cat lady te worden.

Mijn eerste echte kat nam ik toen ik op mijzelf ging wonen op 23-jarige leeftijd

Hoe heet je kat/heten je katten?

De oudste is een zwarte kat genaamd Binx, vernoemd naar de zwarte kat uit de film Hocus Pocus. Binx is echt een mama’s kindje en wil niemand liever dan alleen mij.

Dean, is een rode kater vernoemd naar Dean Winchester uit Supernatural. Hij is net zo dol op ongezond voedsel als de persoon waarnaar hij vernoemd is.

Benji, is een wit/rode kater die eigenlijk meer naar de naam Geitje luistert dan Benji, hij is heel rustig voor zijn leeftijd en slaapt het liefst tegen je aan.

Wat is hun favoriete speeltje?

Binx is gek op bontmuisjes en brengt ze zelfs terug als je ze weggooit. Dean is gek op alles wat te maken heeft met voedsel, dus zijn favoriete speeltje is zijn voedselbal. Benji kijkt het liefst, maar als hij speelt doet hij dat met de hengel of veertjes. Uiteraard zijn ze alle drie ook gek op de laserpen.

..en hun favoriete speelplek?

De achterkant van de huiskamer, waar hun plafondhoge krabpaal staat en een hoop van hun speeltjes verspreid liggen. Ze racen van boven naar beneden en jagen op elkaar en hun speeltjes.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Haha, dat is eigenlijk onmogelijk, ik heb eigenlijk de hele dag wel een kat op schoot of in me armen. Zelfs vlak voordat ik wegga van huis heb ik nog wel een kat bij mij in de buurt. Ik mag nooit ergens alleen heen van hun.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Het zijn alle drie huis-tuin-keuken katten, die ik via-via gekregen heb. Ik heb geen voorkeur voor katten, al heb ik een zwak voor zwarte katten. Mijn zwak voor zwarte katten komt door de kat van mijn moeder, een prachtige zwarte pers waar ik mee opgegroeid ben. Het zijn de katten die het minst gekozen worden vanwege hun kleur, terwijl ze intens lief zijn.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Het maakt ze niet echt uit, als ze maar bij mij op bed kunnen slapen in de avond. Overdag slapen ze verspreid over het huis, ik heb twee raambedden waar ze graag de hele dag in liggen,
maar de bank of de krabpaal is net zo goed voor hun.

Zacht voer of brokjes?

Ze krijgen hier brokjes en twee keer per week natvoer. Ik geef ze over algemeen alleen brokjes omdat dat tandsteen het meest tegenhoudt. Maar om ze te verwennen krijgen ze mousse, gekookte witte vis, soms een beetje rauw vlees speciaal voor katten, het ligt er aan wat ik op dat moment in huis heb voor hun.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Bestudeer je katten alsof je een journalist bent. Bekijk ze objectief en je zult altijd een antwoord vinden in hun lichaamstaal. Geef ze liefde en je krijgt hun liefde in drievoud terug

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 2.579 keer gelezen | Geschreven door