Jaja, ze zijn lief, lekker zacht (behalve de naakte variant) en kunnen zo fijn tevreden opgekruld ergens liggen. Katten zijn erg goed in het vervullen van hun standaard huisdiertaken. Maar, ook op andere manieren komen de pluizebollen zeer goed van pas. Vijf dingen waar een kat ook handig voor is:

1. Voor de hand liggend: als alternatieve pantoffel. Koude voeten? Stop ze onder de kat. Voorzichtig! Zodra de kat doorkrijgt dat hij slechts dient als warmtebron, is de pret vaak snel over.

2. Als stofzuiger voor dode blaadjes. Mijn kat Gilles verorbert ze alsof het chips zijn. Niet alle planten vallen echter in de smaak, dus haal vooral de varianten die favoriet zijn bij je eigen kleine stofzuiger.

3. Als papierversnipperaar/kartonverscheurder. Veel oud papier? Je hebt nog geen zin om het weg te brengen, maar het past niet meer in de oud papierbak? Laat je kat zich uitleven op je kranten, dozen en ander papier. De snippers laten zich daarna veel gemakkelijker wegproppen.

4. Als afwasmachine. Alleen voor de mensen met een goed immuunsysteem en een hoge tolerantiegraad voor hun kat. Vooral bakjes met restjes zuivelproduct zullen binnen no time schoongelikt worden. Eventueel even naspoelen en hup, zo de kast in!

5. Als iPadsteun.  Heerlijk kroelen met de kat op schoot, maar je wilt graag ook nog even aan het werk? Pak gerust je iPad erbij. Rustig neerleggen op de rug van de kat, deze houdt de tablet prima op zijn plaats. En hoe langer je werkt, hoe warmer de iPad wordt en hoe comfortabeler je alternatieve iPadsteun het vindt.

Met deze vijf tips is je kat niet langer een uitharende, kattenvoer-verslindende en kattengrit-gebruikende huisgenoot, die je ‘slechts’ liefde terug geeft. Nee, je kat maakt zich zo zeer nuttig. Daar wordt hij niet alleen blij van, maar jij zeker!


Dit artikel is 5.366 keer gelezen | Geschreven door