De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: de zwarte kittens van Dierenasiel Maastricht.

Momenteel verblijven er rond de twintig zwarte kittens in Dierenasiel Maastricht en bij diverse gastgezinnen in de regio. Superlief, schattig en speels. Niets mis mee!

Maar zwarte kittens zijn niet populair, door het bijgeloof van ons mensen: het hardnekkige idee dat een zwarte kat ongeluk zou brengen. Terwijl er toch vele eigenaren van zwarte poezenbeesten rondlopen die het tegendeel ervaren: net als andere katten brengen zwarte exemplaren alleen maar geluk!

En net als andere kittens verlangen deze zwarte lieverds naar hun eigen gouden mandje en een baas die lekker veel met ze knuffelt en speelt. De kittens zijn 8 tot 16 weken oud en kunnen per direct geadopteerd worden. Er zijn katertjes en poesjes.
Eentje of misschien wel een koppel adopteren? Ga eens kijken in Dierenasiel Maastricht!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.

 


Dit artikel is 9.477 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.