Jackie heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten

 

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Jackie, een zelfstandige dame die nodig moet afvallen.

Jackie is een blauw-cypers-witte poes van ongeveer 7 jaar die als zwerfkat in het asiel van Spijkenisse terechtkwam. Ze vond in de zomer een adoptieadres, maar werd weer teruggebracht omdat ze het kitten niet accepteerde.
Jackie heeft sowieso liever geen andere katten om zich heen en ook geen kleine kinderen. Het is een kat die lekker haar eigen gangetje moet kunnen gaan, die graag de touwtjes in handen heeft en zelf beslist wanneer er gekroeld wordt of niet. Jackie’s favoriete houding is languit rollebollend op haar rug.

Verder voelt Jackie zich ongetwijfeld niet helemaal happy doordat ze zo dik is; ze kan zichzelf niet goed wassen of krabben! Ze weegt op dit moment 9,5 kg en haar af laten vallen lukt in het asiel niet. Ze is overigens wel gewoon gezond. In een nieuwe thuissituatie zou het goed zijn om door het huis verspreid brokjes neer leggen zodat ze in beweging moet komen om te eten. En om haar af en toe uit te dagen om te gaan spelen, wat ze niet zo gauw uit zichzelf doet.

Jackie lijkt er tot nog toe er vrede mee te hebben als zij met slecht weer binnen moet blijven. En om bij goed weer op het balkon of in de tuin te kunnen vertoeven.
Als je haar in haar waarde laat, is Jackie een hele lieve poes. Ze zou waarschijnlijk zeer geschikt zijn voor iemand die werkt, graag een kat wil maar niet de hele dag met de kat bezig kan zijn.
Nader kennismaken kan hier

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 4.565 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.