In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Wendy van Wijngaarden de 10 vragen. 

Hoeveel katten heb je nu? 

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Mijn ouders hadden al katten toen ik werd geboren, ik heb dus mijn hele leven al katten om me heen!

Hoe heten je katten?

Ik heb een poes die Irem heet en een kater die Rossi heet. Rossi is die rode op de foto, hij is inmiddels al een stuk groter! Irem is het lapje.

Wat is hun favoriete speeltje?

Irem is niet zo speels, maar van die kleine muisjes met zo’n echt ‘vachtje’ kan ze niet weerstaan. Daar wordt ze helemaal wild van!
Rossi speelt met alles wat los en vast zit, propjes, speelgoedmuizen, balletjes.. Ook vindt hij het leuk om in de badkamer alle shampooflessen van de badrand in het bad te kieperen. Maar Irem is toch wel zijn favoriete speeltje (tot haar grote spijt).

..en hun favoriete speelplek?

Het hele huis! De woonkamer, gang, badkamer, zolder, de trap… Overal dus.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Nee :-(. Ik heb tegenwoordig zo’n plak-rol in mijn la op mijn werk liggen zodat ik mezelf eerst kan ontpluizen als ik binnen kom.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Asielkat! Of zwerfkat, in mijn geval. Ik vind dat er al genoeg katten en kittens op zoek zijn naar een baasje, het is tegen mijn principes om dan een ‘gekweekte’ raskat te kopen. Overigens zou ik ook nooit een kitten van een particulier kopen, ik wil het namelijk niet aanmoedigen dat mensen thuis nestjes nemen en deze vervolgens aan de meest duistere figuren weggeven omdat ze er niet vanaf komen.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Irem is een echte ‘mandjeskat’, ze heeft in verschillende kamers een mandje staan en wisselt die mandjes gedurende de dag af. Ook mijn bed is een geliefde slaapplaats, maar helaas spint ze dan zo hard dat ik er zelf niet van kan slapen!
Rossi slaapt eigenlijk over, maar hij is het vaakst te vinden op de voordeurmat en de bank in de woonkamer. O ja, en op het droogrek op zolder, maar dat vind ik altijd een beetje eng.. :-S

Zacht voer of brokjes?

Ze eten allebei alleen droogvoer. Dat is beter voor hun tanden en ze zijn er inmiddels zo aan gewend dat ze blikvoer niet eens meer lekker vinden!

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Geniet van je kat en al zijn/ haar bijzondere karaktertrekjes. Iedere kat is uniek, zie het als een cadeautje dat zo’n kat jou een kijkje in zijn/ haar leven geeft.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.666 keer gelezen | Geschreven door