De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.
Deze keer: Theo, een stevige kater die graag een harem om zich heen heeft.

Theo is in het asiel van Zuidwolde niet de knuffelbeer gebleken die hij uiterlijk wel lijkt: in deze stevige jongen huist een trots katerhart, en daarom wenst hij niet als een speelgoedbeest behandeld te worden. Maar een potje genoeglijk naar elkaar knipogen of een praatje maken, ook op elleboogafstand, is heel best mogelijk: als je maar niet uitstraalt dat je hem direct wilt gaan aaien… En een lekker hapje wil hij ook best aannemen, vooral als hij eerst even aan je vingers heeft kunnen ruiken.

Als Echte Man, ook al is hij gecastreerd, ligt hij het liefst als een soort haremheer omringd door poezen in een hondencampingbedje op de koude tussengang van afdeling 6. De poezen drukken zich lekker tegen die stevige bonte kerel aan, en Theo kijkt dan zo lief en tevreden uit z’n ogen..: Binnen, in het verwarmde gedeelte, ligt hij graag bij de verwarming of in een mandje, maar naar buiten kunnen is voor hem ook belangrijk.

Is dit geen buitenkans voor iemand die de poezen thuis gelukkig wil (laten) maken, en het juist wel prima vindt dat Theo lekker zelfstandig is en niet steeds op schoot hoeft? En als u nog geen, of niet genoeg, poezen heeft, dan is er vast wel een haremdame geïnteresseerd om met hem mee te verhuizen!

Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.613 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.