Vanochtend heb ik zowaar uitgeslapen. Is het al zo laat? Niet wakker geworden van gemiauw uit het kittenkamertje, niet door het gestommel uit het kittenkamertje, gewoon helemaal niets gehoord! Huh? Hoe kan dat? De deur staat open! Oh ik weet het weer en krijg een gevoel van heimwee over mij heen……..mijn pleegkittens Sunny en Binky zijn gisteren weggegaan. En ik mis ze nu al!

Ik moet toegeven, het was af en toe best druk in huis met onze hond, 2 katers en onze eigen kitten Tommy en dan nog 2 van die pleegkittens erbij. Onze woonkamer hadden we omgetoverd tot een ware speelparadijs voor katten, een grote krabpaal, een speeltunnel met gaten en balletjes erin en een kattenbak in de kamer. Niet de ideale woonkamer dus, had je net opgeruimd, was het een tijdje later weer een puinhoop. Maar in mijn ogen niet belangrijk.

Het was zo leuk om te zien spelen, naar de tv werd al helemaal niet meer gekeken. Is in de zomer toch alleen maar herhaling. Nee, doe mij dan maar kittenopvang. Het is zo dankbaar werk, vooral als je ziet dat zo’n klein hummeltje die een rotstart heeft gehad, de mogelijk krijgt om hier tot rust te komen en liefde te krijgen die ze op dat moment hard nodig hebben. Of het nu van de volwassen katten, hond of ons zelf was. Want vlak onze hond Dibbya niet uit, die heeft zich toch echt ontpopt tot een ware pleegmoeder voor kittens.

De gehele dag liepen de Sunny en Binky vrij door de woning, samen met onze huisdieren, alleen ’s avonds gingen ze in de kittenkamer. Hierdoor kwamen wij gewoon aan onze nachtrust toe en de kittens ook. In de kittenkamer stond ook een grote krabpaal, eten, water, kattenbak en diverse kittenspelletjes. Zodat ze zich ook konden amuseren, als ze daar behoefte aan hadden.

Pleegkitten Sunny is zes weken bij ons geweest, Binky een week of vier en gisteren was het tijd om ze de kans te geven om een lief baasje te krijgen. Maar eerst werden ze geneutraliseerd (gecastreerd/gesteriliseerd). Vroegcastratie wordt bij kittens vanaf 10 weken gedaan. Dit ter voorkoming van nog meer zwerfkatten! Dus als jullie een kitten zoeken, kijk dan eens in het Dierentehuis Holland-Midden. Of adopteer een volwassen kat, er zitten genoeg leuke volwassen katten in het Dierentehuis te wachten op een baasje!

Hoewel Sunny en Binky geen broertje en zusje zijn, moeten ze samen geplaatst worden, ze zijn echt aan elkaar gehecht. Laat ik hopen dat ze snel een goed thuis vinden. Het is bij ons nu zo stil in huis………..maar ik kan niet alle pleegkittens houden!


Dit artikel is 5.877 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Tineke Louwers / samenwonend/ Dierenliefhebber/ 1 hond, 2 katers en een kitten. Een gezellige beestenboel dus bij ons thuis!