De 6-jarige Jelena is één van de ruim 80 (!) katten die momenteel in Dierenopvang De Doornakker in Eindhoven verblijft. Zij is een poes met een rustig karaker die echter niet met zich laat sollen. Jelena moet helemaal niets van andere katten hebben: die blaast en gromt ze subiet de tent uit. Goede keus voor wie nog geen andere kat heeft en er ook later geen tweede bij gaat nemen.

Jelena wil best wel even spelen, dan rent ze mallotig, met flapperende poten en slidings makend achter een muisje aan. Er zit ook een temperamentvol kantje aan; ze laat niet over zich heen lopen. Daardoor kan ze beter niet bij jonge kinderen; grote kinderen met kattenervaring zullen beter in de markt liggen bij Jelena. Ze gaat het liefst haar eigen gang en waarschijnlijk zal ze graag regelmatig naar buiten willen.

Jelena vindt het niet altijd even plezant om geaaid te worden en hoe langer ze noodgedwongen in het asiel verblijft, hoe minder happy deze poes zich natuurlijk voelt. In een normale huiselijke situatie zal ze beslist veel beter tot haar recht komen. Ze vraagt echt niet veel aandacht en zal er geen probleem mee hebben als u veel van huis bent. In dat geval is een kattenluikje natuurlijk wel een uitkomst! Een van de geneugten van het leven is eigenaar zijn van een tevreden poes.

Nader kennismaken kan hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.257 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.