In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Anja de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Één

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Rond de 16. Een zwervertje dat zwanger kwam aanlopen. Nadat ze haar kittens kreeg (twee stuks) en opgevoed had, verdween ze weer. Mijn vader heeft de kittens toen een goed thuis bezorgd.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Assistente Poei. Ik kwam er te laat achter dat Poei een Grunniger koosnaampje is voor “kat”. En ze is mijn assistente. Zodra ik aan het werk ga, ligt ze op het bed naast me. Zo tegen het middaguur komt ze me lastigvallen, Zo zorgt ze ervoor dat ik niet doorwerk tot mijn buik rammelt en mijn hoofd tolt.

Wat is hun favoriete speeltje?

Touwtjes, slingertjes en een kartonnen doos. En de namaakbloem die in een speciale kom ligt die op de keukentafel staat. Om een of andere reden MOET die bloem telkens weer uit die kom.

..en hun favoriete speelplek?

Op bed. Of in de kartonnen doos.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Dat is een retorische vraag, toch? ;-) Zij is wit en ik draag graag zwart. Dan weet je het wel.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Leasekat. Ze is eigendom van de buren maar brengt haar dagen liever door aan mijn zijde.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Op mijn bed of als het kan, opgerold in mijn trui.

Zacht voer of brokjes?

Brokjes. En kaaskorsten.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Tip voor beginnende kattenmensen. Honden hebben een baas, katten hebben personeel. Haal geen leuke kat uit het asiel die bij thuiskomst naar je blaast of zich verstopt om het dier binnen 24 uur weer bij het asiel te dumpen. Zelfs lieve katten hebben tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, een nieuwe routine. Bij de ene kat is het na een uurtje al beklonken. Bij de andere kat ben je weken bezig met paaien.

Assistente Poei na een dag hard werken

Assistente Poei na een dag hard werken

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.

 


Dit artikel is 1.918 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Op Cattish vind je artikelen door kattenliefhebbers, voor kattenliefhebbers. Lijkt het je leuk om mee te schrijven? Je kunt je hier aanmelden.