Wij werken ons te pletter om het onze katten naar de zin te maken, maar de logica in kattengedrag is soms ver te zoeken.

Heb jij ook zo’n kat die naar binnen wil twee minuten nadat je haar buiten hebt gelaten? Dan zul je in dit lijstje ongetwijfeld veel herkennen!

Onlogisch kattengedrag

1. Met stip op één: Ik wil naar buiten! Ik wil naar buiten! Ik krab zo je hele deur uit z’n voegen! Laat me eruit! Buiten! – Je laat kat buiten – Ik wil naar binnen! Naar binnen! Doe die deur open! NU!

2. Je aait kat. Kat draait haar buik naar je toe. Je aait kat over haar buik. Kat haalt uit.

3. Kat eet brokjes van merk X. De supermarkt heeft vandaag helaas alleen merk Y. Kat gaat in volledige hongerstaking. Ten einde raad fiets je uiteindelijk door de stromende regen naar die ene andere supermarkt voor een zak merk X. Kat haalt neus op.

4. Overal veren. Nergens een vogel.

5. Je kat lust geen vis. Tot je even een pannetje met vis in de keuken laat staan. Vis weg.

6. Je koopt een ‘deluxe editie’ krabpaal van 120 euro en zet die op de plek waar kat altijd aan het behang krabt. Kat begint vervolgens diezelfde avond nog met het demonteren van de eikenhouten eettafel die al vier jaar ongeschonden in de huiskamer stond.

7. Kat gluurt vanaf bankleuning naar buiten. Je doet het gordijn dicht. Kat blijft gluren.

8. Je grijze poes rotzooit met een grijze kater. Vervolgens krijgt ze twee maanden later drie lapjespoesjes en twee rooie.

9. Ik wil een hapje! Ik wil een stukje! Ah please? Ah toe? Geef me! – Je geeft kat een stukje – Bah, lust ik niet.

 


Dit artikel is 13.052 keer gelezen | Geschreven door