De kunst van het voor de voeten lopen is niet voor iedere kat weggelegd. Mijn cyperse ervaringsdeskundige Storm legt uit hoe het moet.

Als beginner start je met de liggende houding. Die is het makkelijkst. Je laat je als een blok pluizig beton voor de voeten van je baasje vallen en rolt wat. Deze houding kun je uitwerken door wat elementen toe te voegen:

  • Gebruik je lengte. Ga van kop tot staart overdwars in de gang liggen. Strek de staart nog een beetje extra. Zet grote ogen op. Purr, purrr. Kom daar maar eens langs zonder te aaien. Of te struikelen.
  • Duik plotseling op uit een onverwachte hoek. Echt leuk.
  • Je kunt ook OP schoenen liggen. En op tassen, boeken en toetsenborden. Als je het lef hebt, blaas dan even hartgrondig als je baasje besluit je ondergrond af te pakken. Tssssssk!
  • Jaag je baasje ook af en toe de stuipen op het lijf door plotseling met een kletsnatte vacht langs de blote voeten onder de tafel te strijken.

Master de zigzagbeweging

Die is echt keimoeilijk. Maar als je het eenmaal in de pootjes hebt, heb je er je leven lang lol van. Kruip tussen de benen door en maak een achtje. Blijf dit doen, waar het baasje ook gaat of staat. Je zult merken dat je ‘m steeds sneller gaat kunnen, net zo lang tot het baasje er 15 minuten over doet om van de kapstok naar de voordeur te komen.

Practice makes perfect

Gaat je baasje de was ophangen? Dat is HET moment om te oefenen! Kijk eens hoe omzichtig het baasje zich gaat gedragen om te voorkomen dat ze op je pootjes of staart gaat staan. Plak zo dicht mogelijk aan de benen, drentel en draai. Geef niet op totdat je baasje je de kamer uit lokt met een snoepje en dan snel de deur dicht doet. Hoera, een snoepje cadeau voor in de weg lopen! Dit gaan we vaker doen.

Kies het juiste moment

De grande finale voer je uit als je baasje kookt. Doe het! Stap over die drempel en werp je vol overgave voor de benen. Ontwijk de 200ml melk die het baasje al struikelend laat vallen. Maak snel dat je wegkomt, want het baasje gaat chagrijnig worden omdat er geen bechamelsausje meer gemaakt kan worden zonder melk. Maak het goed. Help met dweilen. Het is per slot van rekening wel melk wat daar ligt.

Pro-tip

Storm: “Ik loop altijd even weg en dan kom ik toch opeens weer terug om nóg meer in de weg te lopen. Succes gegarandeerd.”


Dit artikel is 2.297 keer gelezen | Geschreven door