In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer CatMomFlash de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Momenteel hebben we zes katten.

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Ik was 15 toen ik mijn eerste ‘eigen’ kat kreeg. Kruimel was gevonden door een buurmeisje. Hij zat te miauwen naast een doodgereden kat. Ze bracht hem naar mij toe, omdat ik altijd voor katten zorgde. Ik schatte de uk op 4 weken en ging aan de slag om zoveel mogelijk uit te vinden over het verzorgen van zo’n jong katje. We kregen een hele diepe band en ik heb mijn mooie man tot zijn zevende levensjaar bij me mogen houden. Helaas werd hij vergiftigd door iemand uit de buurt en was niet meer te redden. Voor altijd blijft Kruimel in mijn hart en mis ik hem elke dag.

Hoe heet je kat/heten je katten?

Ik ben nu personeel van zes katten. Shiney (12), Plukje (12), Mystique (18 weken), Buddha (17 weken), Loki (14 weken) en Isis (14 weken)

Wat is hun favoriete speeltje?

Shiney heeft het liefst een hele grote doos met gaten erin, waar ze doorheen kan kruipen. Pluk rent graag achter een muisje-aan-een-stokje aan, Mystique speelt het liefst met Buddha, Buddha speelt graag met Mystique en balletjes van aluminium of ping-pong balletjes, Loki heeft liever de krabpaal met alle speeltjes die eraan bungelen en Isis speelt met muisjes gemaakt van stevige jeans stof.

..en hun favoriete speelplek?

Het hele huis is van de poezenbabies en spelen doen ze overal.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Kan dat dan? Mijn standaard outfit is: casual met kattenharen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Alle katten zijn welkom, maar mijn katten zijn ‘rescues’. Als ik kan kiezen, kies ik altijd voor een asiel kat of een kat in nood.

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Als Shay thuis is slapen ze allemaal bij/op hem. Als we bezig/afwezig zijn gaat Buddha met Mystique in de slaapmand op de tafel, Isis bovenop het huisje van de krabpaal, Loki op de rugleuning van de bank, Plukje bovenop de hoge boekenkast en Shiney in de knutsel kamer.

Zacht voer of brokjes?

Klein beetje nat voer in de ochtend, knabbels staan de hele dag klaar.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Ik heb vaak gezien dat mensen (met alle goede bedoelingen van dien) hun katten aankleden, petjes en brillen opzetten etc. Mensen, doe dat je kat niet aan. Geloof me, er is niets meer vernederend dan dát voor zo’n dier.

Een andere tip (meer bedoeld voor nieuwe kattenmensen): Een kat is geen hond, dus is het niet logisch te verwachten dat een kat luistert zoals een hond. “FOEI!” roepen, omdat de kat iets omgooit, helpt niet. Je kunt beter de kat leren om niet op die bewuste plek te gaan springen/lopen/slapen.

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 1.650 keer gelezen | Geschreven door