In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Saskia Koopmanschap de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

Eentje!

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Met mijn geboorte al! Poes Floortje, een cyper, was er al voor mij en is 20 jaar oud geworden dus een groot deel van mijn jeugd hoorde ze er voor mij helemaal bij. Eigenlijk was ik allergisch voor katten maar we konden het niet over ons hart verkrijgen om haar weg te doen en gelukkig groeide ik daar overheen. Ze zat vaak bij me, als ik legpuzzels maakte dan zat ze altijd in de lege puzzeldoos :).

Hoe heet je kat/heten je katten?

Mijn huidige kat heet Nina, lapjeskat en 9 jaar oud. Ze is zo gek als een deur, praat altijd terug in diverse miauwtalen en is gek op knuffelen. Ligt regelmatig op haar rug met haar beentjes in de lucht om aandacht te trekken, loopt achter je aan als een hondje en is nog heel speels!

Wat is hun favoriete speeltje?

Ze is gek op speelgoedmuizen in alle soorten en maten. Die vliegen geregeld de hele kamer door. Huidige favoriet is een ritselend speelgoedpropje maar ook het laserlampje doet het goed.

..en hun favoriete speelplek?

Onder de tafel omdat je je dan zo lekker kunt verstoppen en uithalen tussen de tafelpoten.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Ik doe een poging maar het lukt niet altijd. Dankzij Nina draag ik weinig zwart zullen we maar zeggen :).

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

Asielkat! Als je daar binnenstapt zoekt de kat jou uit is mijn ervaring. Je weet vaak al een stukje voorgeschiedenis en kunt de kat kiezen die helemaal bij jou past (als je al niet gekozen bent). Toen ik een kat zocht en het asiel binnenstapte was ik op zoek naar een binnenkat. Nina was aan komen lopen bij mensen dus had geen stempeltje binnenkat gekregen. Nog voor ik informeerde hoe de adoptieprocedure in zijn werk zou gaan had ik al een connectie met haar gemaakt en lag ze naar mij te knipogen in haar mandje, hoewel ze vrij bang was voor de andere katten daar. Ik mocht het met haar proberen en alles was meteen goed toen we thuiskwamen!

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Op mij, maakt niet uit hoe: op schoot, naast schoot, op m’n heup, tussen m’n voeten, tussen mij en de laptop ;). Nina is een enorme knuffelkont, ze heeft liever aandacht dan eten. Als ik een dag of avond weg ben geweest dan staat ze al achter de deur en trippelt ze achter me aan want we moeten knuffeleeeeeen!
Als ze niet bij mij ligt dan ligt ze in haar mandje, op een eetkamerstoel of op de leuning van de bank.

Zacht voer of brokjes?

Beide. Brokjes altijd en zacht voer als extraatje. Ze is gek op vis.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Bij het uitzoeken van een kat: denk ook eens aan een asielkat, want ze zijn zo leuk!

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.232 keer gelezen | Geschreven door