In de serie “10 vragen aan”, beantwoordt deze keer Maudy de 10 vragen. Wil je ook de 10 vragen beantwoorden? Vul dan het formulier in

Hoeveel katten heb je nu?

2

Hoe oud was je toen je je eerste kat had?

Sinds dat ik ben geboren was er al een kat in huis.

Hoe heet je kat/heten je katten?

De katten die ik nu heb heten Mickey (maar we noemen haar poes) en Pavlov (vanwege die wetenschapper).

Wat is hun favoriete speeltje?

Mickey is al wat ouder en speelt niet echt met speelgoed. Ze houdt meer van knuffelen en slapen. Maar Pavlov is nog een kitten in haar hoofdje en speelt met alles wat er op de grond ligt: elastiekjes, touwtjes, knoopjes, kruimeltjes :P

We kopen elk jaar wel wat speelgoed maar meestal kijken ze er één dag naar.

..en hun favoriete speelplek?

Eigenlijk ligt er overal door het huis wel wat.

Ga je nog wel eens zonder kattenharen de deur uit?

Voordat ik wegga doe ik een kledingroller over mijn kleren. Ik draag ook vaak zwart dus dan moet je wel altijd rollen.

Raskat, asielkat of maakt niets uit-kat?

De katten die ik nu heb zijn een asielkat (mickey) en een zwerfkatje (pavlov). Ik wilde al heel lang een kat en ik was op een site aan het zoeken naar een lief knuffelbeertje. Zo kwam ik uit op Mickey en Mookie alleen in het asiel klikte het niet echt met die 2. Daarom nam ik alleen Mickey. Toen was ze 4 ongeveer.

Eigenlijk houd ik niet echt van kittens… ze zijn zo druk, je moet ze opvoeden en ze maken alles kapot. Maar toen we het zwerfkatje Pavlov zagen, moesten we haar wel helpen. Ze werd nooit binnengelaten en zij en haar zusjes en broertjes stonden 24/7 in de koud, regen, sneeuw en hitte. Daarom hadden ze ook last van hun vachtje, oogjes en neus. Ze waren heel mager en schuw en zo zielig!

Langzaam hadden we Pavlov gelokt met eten en na een paar weken kwam ze nu ook binnen. Nu is het een echt lief knuffelbeertje. Haar zusjes en broertjes waren al eerder met de dierenambulance meegenomen.

We hoorden ook later dat haar vorige baasjes waren verhuisd zonder de kittens mee te nemen en ze hadden die dus gewoon op straat achtergelaten :(

Waar slaapt jouw kat het liefste?

Mijn kat Mickey slaapt overal. In mijn bed het liefst als we net naar bed gaan. Daarna gaat ze naar haar eigen ‘prinsessenbed’ bij het raam. Overdag slaapt ze in de woonkamer op haar donut. Dit is een rond donut-kussen en daar is ze gek op.

Pavlov slaapt meestal in haar eigen bedje in de woonkamer bij het raam bij de tuin. ‘s Nachts slaapt ze bij mijn moeder in bed.

Zacht voer of brokjes?

Allebei. Eerst krijgen ze meestal brokjes en later op de dag ook wat zakjes of blikjes. Ze vinden meestal zakjes met vlees en groente lekker.

Jouw tip voor andere kattenmensen…

Verwen ze! het zijn natuurlijk wel je kattenkindjes :)

Wil je ook de 10 vragen beantwoorden?

Doe dat dan hier.


Dit artikel is 3.078 keer gelezen | Geschreven door