Hoe krijg je een luie rode ex-kater actief? Laat een vlieg binnen! Daar kan, wat Floris betreft, werkelijk geen enkel duur kattenspeeltje tegenop. Maar let op: die vlieg moet wel aan een paar voorwaarden voldoen.

Een vlieg die direct na binnenkomst ergens rustig neerstrijkt en blijft zitten, is niet leuk. Vooral niet wanneer dat plekje goed bereikbaar is. Want dan is het met één welgemikte uithaal gedaan. Ook een vlieg die maar steeds rondjes langs het plafond maakt, voldoet niet. Daar kan hij toch niet bij en dus is de lol er snel af.

Nee, de vlieg in kwestie moet lekker heen-en-weer vliegen. Niet te hoog, niet te laag. Bovendien moet hij af en toe even landen op een net niet bereikbare plaats en er meteen weer vandoor gaan zodra meneer in de buurt komt. Is het zo’n vlieg, dan rent en springt Floris door de kamer. Duidelijk plezier in het kat-en-muis, of beter gezegd: kat-en-vlieg spel. Helemaal gefocust en vast van plan om dat rare beest te pakken te krijgen. Wat hem meestal nog lukt ook.

Meestal. Niet altijd. Floris is namelijk toch liever lui dan moe. Duurt het spel hem te lang, neemt hij een strategische positie in. Een positie vanwaar hij zowel de vlieg in de gaten kan houden als mijn aandacht kan trekken. Vooral dat laatste is in zo’n geval heel belangrijk. En ja, ik trap er telkens weer in. Zodra hij zijn priemende ogen op mij richt, kan ik niet anders… Ik kijk naar hem. Reageer ik vervolgens niet snel genoeg naar zijn zin dan dwingt hij me met een luide en welbespraakte ‘mauw’ tot actie over te gaan. Ik moet dat irritante gevlieg en gezoem toch inmiddels ook zat zijn? Tja, en wat doe je dan als bediende van je kat… Precies! Pets!

En meneer kan weer lekker lui gaan liggen.

 

 


Dit artikel is 4.795 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

In een vorig leven ongetwijfeld een kat. In het huidige leven bediende van rode ex-kater Floris. Bovendien moeder van een fantastische zoon en eigenaar van ZieZo! tekst&beeld, tekst en video met hart, ziel én inhoud.