[box type=”warning”] Priya heeft inmiddels een thuis gevonden. Maar je vindt op Cattish elke week een leuke asielrakker. Houd de site dus in de gaten.[/box]

De verzorgers in dierenasiels zetten zich met hart en ziel in om het de katten hier naar de zin te maken. Maar toch, de meeste dieren zijn veel gelukkiger als ze hun eigen mensen en een eigen thuis hebben, niet gedeeld met tientallen soortgenoten. Door een kat uit het asiel in huis te nemen doe je jezelf én het dier een groot plezier. Daarom zet Cattish.nl iedere week een asieltopper in de spotlight.

Deze keer: Priya, een makkelijke poes met één probleem: haar hart.

Kleine Prya is echt een superlief poesje. Ze is nog maar vier jaar, maar haar levensverwachting is onzeker. Ze heeft namelijk een lekkende hartklep. Daar krijgt ze medicijnen voor die tot nu toe goed aanslaan, maar haar hart blijft een zwakke plek.

De medicijnen brengen kosten met zich mee van circa 50 euro per maand. Degene die dit er graag voor over heeft, haalt een leuke poes in huis die een aai fijn vindt. Optillen en op schoot zitten vindt ze minder. Verder speelt ze graag en als ze moe wordt gaat ze er gewoon bij liggen.

Prya kan best overweg met andere katten, maar gaat ook graag haar eigen gang. Dan keutelt ze wat rond en plukt hier en daar een grasje of vangt een (speelgoed) muisje. Naar buiten kunnen stelt ze op prijs, al is het maar om lekker in het zonnetje te liggen.

Nader kennismaken kan in Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort.

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.

 


Dit artikel is 3.746 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.