Iedereen kent het wel je huisgenoten, lees harig en harig, hebben weer eens lekker liggen luieren tussen je schone was. Je trekt er een trui uit die vervolgens boordevol haren zit. Soms drijven ze mij tot waanzin, maar ze zijn wel lief hoor ;)

Nu, blijkt er ook een nuttig doel voor deze haren te zijn. Het overtollige  haar hoeft niet meer linea recta in de stofzuiger te verdwijnen. Het haar van een kat met lange haren is schijnbaar waardevol spinbaar materiaal. Wie wil er nu geen unieke sjaal, trui of muts gemaakt van de haren van je eigen kat. Heb ik nu soms al ;)

In “De Spinkamer” wordt het haar van je kat vakkundig met de hand op een spinnewiel gesponnen tot een garen dat je vervolgens kunt verwerken tot een kledingstuk.

Ik zie het al voor me. Ik ben op het werk en een collega zegt: “wat heb jij een mooie trui aan.” Jij: “bedankt, is gemaakt van mijn kat haar haren.”

Dus voor wie geen minuut zonder zijn of haar huisdier kan, dit is de ideale oplossing.


Dit artikel is 3.957 keer gelezen | Geschreven door