Er worden momenteel weer heel veel kittens aangeboden op internet; ook in de asiels zijn er volop kleine poesjes te vinden. Vaak zijn er genoeg mensen die deze schattige jonge poesjes willen meenemen. Maar de moeders blijven achter, terwijl zij net zo goed behoefte hebben aan een eigen plek en de nodige aandacht!
Daarom deze keer: twee hele lieve moederpoezen van DOC Kampen.

Na het opvoeden van haar prachtige kittens is het voor Fiona hoog tijd om op zoek te gaan naar een fijn plekje. Fiona (links) is een prachtige poes van vijf jaar oud. Zij is lief tegen alles en iedereen. Wie lief tegen haar doet, kan honderden kopjes, miauwtjes en luid gesnor terug verwachten.
Een vriendelijke poes, die goed overweg kan met soortgenoten en prima in een gezin met kinderen kan.

Candy (rechtsonder) is een andere moederpoes die in Kampen verblijft, zij is drie jaar. Ze heeft niet alleen voor haar eigen baby’s gezorgd, maar ook voor een aantal pleegkinderen! De verzorgsters vinden Candy een schatje: een gezellige poes die gek is op knuffelen en graag op schoot ligt. Ze volgt mensen overal en kletst uit volle borst terug. Op het moment is ze niet zo gezellig naar andere katten, maar dit komt vooral door de hormonen die samenhangen met het moederschap. Met de dag zal ze daar minder last van hebben en zal ze weer wat vriendelijker worden tegen soortgenootjes.
Zowel Candy als Fiona zouden het goed doen als binnenkat.

Nader kennismaken kan hier en hier!

Nog even wat voordelen van een kat uit het asiel: je weet zeker dat het dier goed verzorgd is en onderzocht door de dierenarts. En deskundige mensen hebben zijn gedrag gezien en kunnen dus adviseren of een dier bij jou en jouw situatie past of niet.


Dit artikel is 3.550 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Journalist met een zwak voor dieren. In het gezelschap van o.a. paard, pony en 2 geweldige poezen waar eindeloos over te bloggen valt.