Zonder katten zou internet een stuk saaier en beslist leger zijn. Om het jaar af te sluiten, volgt hier een overzicht van de tien leukste en bijzonderste internetkatten van 2013, in willekeurige volgorde.

Grumpy Cat

Misschien wel hét kattengezicht van 2013 was Grumpy Cat, met bijna 3 miljoen (!) likes op haar Facebook-pagina. Grumpy heet eigenlijk Tardar Sauce, maar heeft de naam Grumpy gekregen omdat ze door een aangeboren afwijking permanent ‘chagrijnig’ kijkt. Ze is echter een opgewekt katje van anderhalf jaar oud. Haar broertje Pokey heeft dezelfde afwijking, maar minder extreem.

Lil Bub

Grumpy Cat heeft een ‘vriendinnetje’, dat Lil Bub heet. Ook Lil Bub heeft aangeboren afwijkingen, o.a. dwerggroei en een te kort neusje. Met ‘slechts’ een half miljoen volgers op Facebook staat ze in de schaduw van Grumpy, maar ze zamelt daarentegen veel geld in voor goede doelen. Beide katten hebben elkaar in augustus in het echt ontmoet op het 2e Annual Internet Cat Video Festival in Minnesota.

Colonel Meow

Colonel Meow komt in het Guinness Book of Records als kat met de langste vacht. Hij is een indrukwekkende kater, een kruising tussen een Pers en een Himalayan (colourpoint Pers). Toen hij afgelopen november ziek werd, was internet in rep en roer.

Oskar

Cyperse kater Oskar is blind geboren. Eigenlijk hoort hij niet in dit rijtje thuis omdat een van zijn filmpjes al is uitgeroepen tot leukste filmpje in 2012. Hij is echter zo schattig en zit zo vol kattenkwaad ondanks zijn handicap dat hij ook dit jaar niet mag ontbreken.

Maru

Maru is al jaren een internetberoemdheid. Deze Scottish Fold is gek op dozen en zijn filmpjes zijn een grote hit op YouTube. Maru kreeg dit jaar gezelschap van een kitten, een poes genaamd Hana. Zij zijn inmiddels dikke vriendjes.

Henri

Henri Le Chat Noir is een filosofische kater. Ooit begonnen als een satire op de Franse ‘film noir’ zijn de filmpjes van Henri nu razend populair onder kattenliefhebbers. Gefilmd in zwart-wit geeft hij zijn (Franse) commentaar op het leven.

Hamilton the Hipster Cat

Hamilton the Hipster Cat (zie ook de foto) is in de zomer van 2013 geboren en maakt razendsnel furore vanwege zijn bijzondere snor! Ook erg populair op Instagram en binnenkort op Youtube.

Choupette

Choupette is een poes met stijl: ze is namelijk de kat van Karl Lagerfeld. Hij heeft in november zelfs een eigen lijn onder haar naam gelanceerd, met tassen en andere accessoires in de vorm van kattenkopjes!

Buddha

Een kat die veel belangstelling trok op internet, maar helaas onlangs is overleden, was Buddha. Na het overlijden van zijn baasje werd Buddha naar het asiel gebracht. De arme kater woog maar liefst 14 kilo! Hij moest dus dringend afvallen. De beelden van Buddha die oefeningen in een waterbad deed, gingen de hele wereld over. Helaas bleek hij een hartaandoening te hebben en overleed hij begin december.

Shorty & Kodi

En last but not least: de twee katten Shorty en Kodi. Dit Amerikaanse duo heeft in 2013 in hoog tempo talloze geweldige filmpjes vol kattenkwaad gepubliceerd. Voor iedere kattenliefhebber zo herkenbaar! Eigenlijk zijn alle filmpjes van hen leuk, maar een van mijn favorieten is Kodi’s Dance of Intimidation.


Dit artikel is 6.237 keer gelezen | Geschreven door