Wanneer je Smoothie the cat niet kent, heb je als catlover onder een steen geleefd. Smoothie is wereldberoemd op social media en één van de mooiste katten ever!

Laat alles uit je handen vallen en begin met lezen. Ik heb een interview geregeld met de eigenaar van de mooiste kat van het internet: Smoothie. Kleine verassing misschien voor sommige mensen, deze kat is Nederlands! Op Instagram en Facebook is deze prachtige Britse langhaar (met betoverende groene ogen) intens populair en heeft meer dan 700K volgers. Daarnaast heeft Smoothie sinds kort een prachtig huisgenootje: Milkshake genaamd.

De trotse eigenaar van deze twee Nederlandse kanjers is Arvid. Hij wordt gevraagd voor interviews in diverse landen en Smoothie is over de hele wereld op internet terug te vinden. Bijvoorbeeld dit interview voor People.com en een artikel op BoredPanda.com. Lees snel verder hoe het is om een bekende kat te hebben en geniet van de prachtige foto’s. Ik ben fan!

Een foto die door smoothiethecat is geplaatst op

1. De eigenaar van Smoothie, iedereen is nieuwsgierig wie het personeel is van deze beauty. Is Smoothie jouw eerste kat en ben je altijd al een kattenfan geweest?

Smoothie is inderdaad mijn eerste eigen kat. Maar we hebben thuis altijd veel dieren gehad; vroeger hadden we thuis zelfs vier katten. We hebben ook konijnen, cavia’s, een dwergpapegaai en een Duitse herder gehad. Ik ben dus altijd door dieren omringd geweest.

2. Hoe oud zijn Smoothie en Milkshake en kun je wat over hun karakters vertellen?

Smoothie is geboren op 1 april 2014 en is inmiddels ruim twee jaar. Milkshake is geboren op 20 mei 2016 en is dus nog geen jaar oud. Ze zijn in veel dingen totaal tegenovergesteld: Smoothie is erg kalm en voorzichtig en geen schootkat. Milkshake is juist een enorme wildebras en aanhankelijk.

Een foto die door smoothiethecat is geplaatst op

3. Wat deed je besluiten om een Instagramaccount te beginnen voor Smoothie? En hoe lang is dat geleden?

Eind 2015 ben ik begonnen met Instagram. Dat kwam omdat ik zoveel mooie foto’s had en niet constant mijn vrienden op Facebook er lastig mee wilde vallen. Op Insta word je namelijk slechts gevolgd door mensen die je content leuk vinden.

4. Inmiddels heeft Smoothie meer dan 700k volgers uit de hele wereld. Smoothie wordt de meest fotogenieke kat ter wereld genoemd op diverse internationale websites. Hoe is het om zo’n beroemde kat te hebben?

Heel bizar. Dat is ook nooit het doel geweest, maar wel een erg leuke ontwikkeling. Ik krijg ook veel berichten van mensen die zelf geen kat hebben en Smoothie zien als hun huisdier. Daardoor voel je je wel verantwoordelijk om updates te blijven plaatsen. Een andere bijkomstigheid is dat je er steeds meer bij nadenkt wat je allemaal post, omdat het door zoveel mensen gezien wordt. In het begin was ik minder kieskeurig.

Een foto die door smoothiethecat is geplaatst op

5. Elke dag post je foto’s van Smoothie en het nieuwe huisgenootje Milkshake, hoeveel tijd ben je ongeveer kwijt per dag aan je Instagram account?

Ik film en fotografeer de hele dag door. De leukste foto’s sla ik op als favoriet en op het moment dat ik inspiratie heb, maak ik alvast tekstjes erbij. Ik kan het dus niet echt uitdrukken in aantal uren per dag, maar ik ben er wel veel mee bezig. Maar dat is natuurlijk alleen maar leuk.

6. Smoothie heeft betoverende ogen waar iedereen verliefd op wordt. Welke kleur ogen denk je dat Milkshake gaat krijgen?

Ik dacht eerst koper, maar ze lijken nu meer een combinatie van groen en okergeel te worden. Heel anders dan Smoothie, maar ik vind Milkshake ook prachtig.

7. De vachten van zowel Smoothie als Milkshake zien er oogverblindend uit. Wat doe je aan vachtverzorging en welk voer geef je?

Ze krijgen allebei speciaal uitgebalanceerd voer van Royal Canin. Als ze rustig ergens liggen, kam ik ze. Zeker om de dag. En beginnende klitten trek ik altijd voorzichtig met mijn handen uit elkaar.

8. Smoothie heeft zelfs zijn eigen limited edition sokkencollectie! Gaaf! Word je vaak benaderd door bedrijven die willen samenwerken?

Inmiddels wel, maar het is de kunst om het een beetje te screenen. Er zit ook een heleboel pulp tussen. Bovendien wil ik de volgers niet teveel lastig vallen met allerhande product placement. Het is belangrijk om de juiste balans te houden.

9. Het is algemeen bekend dat Instagram accounts met veel volgers hier soms ook wat aan overhouden. Hoe zit dat in de kattenwereld, wat heeft het je allemaal gebracht en krijg je veel producten opgestuurd?

Nou, laat ik het zo zeggen, de katten verdienen hun eigen voer haha.

10. Heb je nog tips voor onze lezers om van hun Instagramaccount een succes te maken?

Heb er vooral plezier in, dan hou je het vol. Het heeft zeker even nodig voor de mensen je weten te vinden, dus geef niet te snel op. Wat ook erg belangrijk is als je wat meer volgers wilt krijgen: blijf bij je leest. Mensen die Smoothie volgen zitten niet te wachten op selfies of natuurplaatjes. Het moet duidelijk zijn wat je op een profiel kunt verwachten. Maak desnoods meerdere profielen aan.

Jouw kat op instagram?

Ben jij enthousiast geworden om een Instagram account aan te maken voor jouw kat? Vooral doen! Ikzelf vind het erg verslavend om foto’s van mijn katten te posten. Kleine tip: gebruik populaire hashtags zoals: #dutchcat #catsofholland #catsofinstagram en #catoftheday. Succes!


Dit artikel is 5.737 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Naast crazy catlady ben ik kattentrimster in Almere en omgeving. Hier woon ik ook samen met mijn twee prachtkatten: Jip en Bo. Ik ben al sinds de wieg gek op katten en heb er (na jarenlang in de sales te hebben gewerkt) nu mijn beroep van gemaakt. Het voelt enorm goed om katten te kunnen helpen met vachtverzorging. Ik heb mij gespecialiseerd in de huid- vacht en katvriendelijke trimmethode. Naast trimmen ben ik gek op schrijven. Ik blog fanatiek voor mijn eigen website PerfecteKat.nl en zal ook op Cattish.nl jullie voorzien van blogs over katten. Denk hierbij aan reviews over kattenproducten en vachtverzorgingsadvies.