Katten zijn natuurlijk de beste dieren op de wereld, daar hebben we geen discussie over. Maar ze hebben ook….uitdagingen. Ja, laten we het uitdagingen noemen. Gelukkig hebben sommige uitdagingen ook gewoon een oplossing.

Mijn Bengaal, lust bijvoorbeeld post. Dat zeg ik niet helemaal goed, realiseer ik me. Mijn Bengaal lust mijn post rauw. Brief van de belastingdienst? Die moet stuk! Lokale krantje? Dat kan uit elkaar! Verjaardagskaart? Die envelop gaat er in élk geval aan.

Postverscheurende klauwen.

Hoe houd ik de post bij hem weg?

Het is geen dagelijks terugkerend ritueel, dat gelukkig niet. Maar ik stap regelmatig door mijn voordeur op een mat gevuld met uit elkaar getrokken papier dat ooit mijn post was. Tijd om op zoek te gaan naar een oplossing dus. Want hoewel ik zelf de blauwe brieven van onze vrienden van de belastingdienst het liefste zelf ook aan stukken scheur, is het toch onhandig.

Met de Doorflipper?

Een rondje langs de Google-resultaten bracht mij deze optie: de Doorflipper. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu ik ervan gehoord heb, kan ik het niet meer vergeten.

De doorflipper is een postbak die je aan je brievenbus monteert. Die montage schijnt heel gemakkelijk te zijn. Dat is maar goed ook, want erg handig ben ik niet. Als het ding eenmaal stevig hangt, dan houdt het niet alleen tocht tegen, maar het vangt ook je post op.

Zolang er geen post in zit, neemt de Doorflipper niet al te veel ruimte in beslag. Hij rekt pas uit op het moment dat je postbode het volgooit. En je kat (of hond trouwens), kan er eindeloos naar staren, maar de post is met de Doorflipper volledig onbereikbaar voor hem of haar geworden.

Ik weet niet wie het ding bedacht heeft, maar ik ga er direct eentje bestellen. Mijn kat wordt er misschien niet blij van, maar ik vind het best fijn als ik straks mijn post niet meer aan elkaar hoef te plakken om het te lezen.

Hoe doe jij dat?

Heb jij ook een kat met posthaat? Hoe heb jij het opgelost? Tips zijn welkom!


Dit artikel is 2.917 keer gelezen | Geschreven door

Over de auteur

Kattenvrouwtje, nerd, Star Trek (Janeway), Xena, serieel site producer.